Læserbrev: V er nysgerrige på C

Læserbrev af gruppeformand Peter Nielsen (V) Skallingevej 5 6857 Blåvand og medlem af forhandlingsudvalget KV21 Preben Friis-Hauge (V) Søndergade 18 6862 Tistrup

 

Efter Konservative`s seneste indlæg i Jydske Vestkysten, står vi noget nysgerrige tilbage. Er indlægget et enmandsværk fra formanden Hans Jørgen Larholm, et indlæg fra formanden med byrådsmedlemmerne eller kommer det ind med deltagerne bag den ”lokale overdragelse” af Liberal Alliance i 2020?

Det interesserer Venstre om nutidens Konservative vil et samarbejdsklima i byrådet præget af personangreb og usagligheder, som fremført senest eller skal vi lave politik? Vi har altid haft et unikt respektfuldt samarbejdsklima i Varde Byråd og det har været en mærkesag for Venstre. Vi er derfor nysgerrige på om det skal være den nye fremtid ifølge Konservative, da vi faktisk oplever en helt unik vilje til samarbejde i dagligdagen. Alle byrådsmedlemmer bidrager konstruktivt og vi anerkender retten til at være uenige. Vi er rundforvirret, da Konservative`s byrådsmedlemmer i arbejdslokalerne udviser denne vilje og senest med en aktiv indsats med det nye byrådsgrundlag?

Vores nye borgmester har været 100 dage i jobbet og bliver sammenlignet med en erfaren leder med over 6200 dage i stillingen. Ville nogen ude i erhvervslivet blive udsat for denne sammenligning? Borgmesteren er stærk på vej og har allerede opnået unikke anerkendelser på landsplan med f.eks. Taskforce Ukraine, afbureaukratiseringsindsats på erhvervsområdet, lokalevirksomheds-og institutionsbesøg i hobetal samt bidraget kraftigt til at udvalgsformændene, forligskredsen og viceborgmesterkredsen er kommet på plads politisk.

Vi er nysgerrige om formandens stil fra valgnattens forhandlinger, hvor der blev udvist fuldbyrdet arrogance også skal fremføres i byrådet nu og måske ende med at konservative går tomhændet hjem igen?

 

Foto med Mattias Tesfaye og Mads Sørensen vedlagt – privat foto Mads Sørensen