Lises kræftsygdom gav inspiration til auktion

Der var ingen der vidste, at et barselsvikariat hos Helles Rideudstyr efter et halvt år skulle ende med i et kræftforløb.

Ikke desto mindre var det, hvad der skete for Lise Platz i oktober for et år siden.

–  Som alle andre over 50 år bør gøre, har jeg gået til brystscreening hvert andet år. Og jeg troede faktisk, at det var en ren formalitet. Jeg fejlede jo intet og har altid levet sundt, fortæller Lise Platz, som følte, at hun blev ramt af et lyn fra en klar himmel, da hun fik beskeden af lægerne. Du har brystkræft.

–  Det er jo sådan noget der rammer naboen. Jeg ved godt, at hver tredje dansker rammes af kræft, men alligevel……

Det var Lises held, at det ikke var en aggressiv form for kræft, hun var blevet ramt af.

–  Min knude levede af østrogen. Og den er der en god helbredelses statistik for. Men alligevel er det vel næsten som at få en dødsdom, når man får at vide, man har kræft. Og knuden var jo også stor.

–  Jeg tror dog, at min sunde levevis også var med til at redde mig. Jeg har levet på en stor ejendom med heste, frisk luft, masser af motion, hugget brænde osv. Jeg har altid godt kunnet li´ at bruge min krop.

Lise Platz er kommet sg over sin kræftsygdom og nyder sit arbejde hos Helles Rideudstyr.
Foto: Kim Schou

Forløbet

Lise var ikke i tvivl om, at det vigtigste i sygdomsforløbet, var ærlighed.

Hendes arbejdsgiver var meget forstående og fortalte, at hun skulle tage den tid, det ville tage.

–  Heldigvis er der så mange forskellige kræftpakker, så jeg kom i et hurtigt forløb og skulle opereres med det samme.

Men to dage før operationen skete der et Turn Around.

–  Jeg skulle alligevel ikke opereres men igennem et kemoforløb. Dermed kom jeg ind i to normale forløb, men den tredje og sidste var ikke rar.

–  Der skulle jeg på grund af covid-19 situationen igennem en gammel kemokur. Sådan var det for os der var langt fremme i forløbet. Der blev jeg godt nok syg. En lidt anderledes situation i forhold til de tidligere forløb, hvor jeg havde det rimeligt godt indimellem. Derfor blev jeg også sygemeldt.

–  Jeg havde det så skidt, at jeg tænkte, om det egentligt var det hele værd. Men så er jeg igen sikker på, at vi mennesker har en unik overlevelsestrang. Det er vigtigt at overleve – men også at få et godt liv bagefter.

–  Men det endte med, at jeg var færdig med kemo sidst i maj, og der fik jeg så opereret knuden ud og blev tjekket i armhulen.

Lises forløb er nuden, at hun spiser piller og er til tjek på sygehuset hver 3-4 måned. Derudover skal hun screenes og efter fem år afsluttes hun i systemet.

Lev mens du gør det

Under hele sygdomsforløbet har Lise været åben om sin sygdom.

Vi kvinder kender hinanden, og der er da også kunder, der har lagt mærke til, at jeg mistede håret. Det skete allerede 14 dage efter første kemokur.

–  Men det at have et job at komme tilbage til, har været en stor motivation for Lise.

Hun fik nemlig tidligt i forløbet at vide af Helle, at hun gerne ville ansætte Lise efter vikariatet. Hendes kræftsygdom ville ikke få nogen betydning for ansættelsesforholdet.

–  Hvor er det skønt, at der findes arbejdsgivere som Helle. Hun er helt speciel. En kvinde, der sætter fodaftryk. En arbejdsgiver der er meget speciel. Det glemmer du aldrig som menneske. Det gør én varm om hjertet.

Da Lise var erklæret rask, blev det fejret med jordbær og champagne hos Helles Rideudstyr

Liveauktion

Lørdag i uge 43 er der stort indsamlingsshow til fordel for Kræftens Bekæmpelse, men allerede mandag tyvstarter Helles Rideudstyr med en liveauktion.

–  Vi afholder jo ofte liveauktioner, men denne gang skal hele beløbet gå til Kræftens Bekæmpelse, fortæller indehaver Helle Gasberg, som filmer, mens datteren Maria styrer showet.

Det er et samarbejde med nogle af leverandørerne, der gør auktionen mulig.

Derudover putter vi også selv nogle varer i auktionen og klokken 19.30 starter vi op. Jeg tror det tager en times tid og så kan folk via facebooksiden ”Helles Rideudstyr” følge med og skrive ja tak, hvis de ønsker at købe.

Alle varer er sat til en fast pris, men der vil for det meste være op til 50% besparelse på tingene. Når et produkt bliver præsenteret, så har man muligheden for at være den første til at sige ja tak og vinde retten til at købe det.

–  Vi håber, at mange vil være med. Vi tror selv på at vi kan samle mellem 10 og 20.000 kroner ind denne aften, slutter Helle Gasberg, som lover, at en lille klokke vil bimle, hver gang de har ramt 1.000 kroner.