Litteratur lige ud ad landevejen’– højtlæsning og fortælling

’Litteratur lige ud ad landevejen’– højtlæsning og fortælling. Hans Vestager læser op og fortæller om Kristian Bang Foss’ bog ‘Frank vender hjem’.

Kristian Bang Foss skriver morsomt og rammende om besværlighederne ved at stige op gennem klasserne. Det er en svær kunst at balancere mellem humor og alvor, men det lykkes på blændende vis for Kristian Bang Foss i denne samtidsroman om to familier fra vidt forskellige samfundslag.

I seks afsnit koncentreret om kæresteparret Frank og Thea oprulles deres respektive slægtshistorier og opvækst. Frank kommer fra et arbejderhjem i Hvidovre som søn af alkoholiserede forældre, hvoraf hans far fik en grum skæbne som den miskendte gadesanger Rock Tage, og hans mor går i hundene efter et ensomt ægteskab. Theas forældre er privilegeret overklasse; hendes far er kystbanesocialist med eget forlag, og hendes mor har et haveprogram på tv. Frank og Thea mødes på universitetet, flytter sammen, og Thea bliver gravid.

I familiens storslåede sommerhus i Skagen stiger Franks frygt for at blive afsløret som en sørgelig proletar, og på mystisk forsvinder han væk en dag. Da han senere fortæller, om hvorfor han forsvandt, er det med en meget tvivlsom forklaring.

Fakta
Ølgod Bibliotek torsdag den 8/10 kl. 15-16.45 i Kulturhusets mødelokale 2
. Alle er velkomne.
Der kræves ikke forberedelse for at deltage. Ingen tilmelding.