Der er jo junivejr som vi kender det og haven er sikkert glad for lidt vand. Vi andre kan jo så spise en lækker suppe med muslinger og en dejlig aspargestoast. Menu forslaget til denne grundlovs forlængede weekend er:
- Aspargestoast med gratineret hollandaise –
- Muslingesuppe –
Vinen dertil kunne faktisk fin være samme gode Riesling til begge retter. Men du kunne også fint vælge en New Zealansk Sauvigon Blanc til forretten
God fornøjelse ?
Opskrift
YIELDS4 ServingsCATEGORYForretter PREP TIME15 minsCOOK TIME10 minsTOTAL TIME25 mins Det skal du bruge
Toast1 bundt hvide asparges (12 stk)4 stykker toastbrød af god kvalitet / eller surdejsbrød4 skiver kogt skinke i lidt tykke skiverHollandaise4 pasteuriserede æggeblommer1 pt smør½ citron (saften)2 spsk hvidvin1 spsk hvidvinseddikeLidt saltSådan gør du
1Skræl asparges – nemmest under rindende vand
2Kog asparges 4-5 min i vand med lidt sukker, salt og citronsaft (kommes i når det koger)
3Rist toastbrød medium
4Lav hollandaise – lad den blive tyk
Kom æggeblommer, hvidvin, hvidvins eddike og salt i kasserolle 15 min før du begynder at lave saucen for at akklimatisere lidt
Smelt smør langsomt i anden lille gryde, og klar den (si den gennem kaffefilter), hvis du føler for det… Jeg har aldrig klaret smør til hollandaise eller bearnaise – jeg kan altså ikke smage forskel
Varm kasserollen med æggemasse op på lavt blus mens du laver 8 taller med piskeris
Når du kan se at du trækker spor med piskerisset, begynder du langsomt at hælde den smeltede smør i – under heftig omrøring (8 taller). Smørret skulle gerne blive absorberet undervejs og saucen blive tyk5Nu bygges toasten
Læg en skive skinke på hvert toastbrød
Fordel de kogte asparges over på skinken (aspargesene halveres)
Kom ud hollandaise på, så det dækker6Toasten grilles i ovnen indtil saucen begynder at få gylden brun farve
Vin skal der til7Åben en kølig flaske tør riesling
Jeg har i dette tilfælde valgt en tysk fra Korrell i Nahe
Opskrift
YIELDS4 ServingsCATEGORYFisk, Hovedret PREP TIME30 minsCOOK TIME15 minsTOTAL TIME45 mins Det skal du bruge
2 kg muslinger – fx linemuslinger fra limfjorden2 fed hvidløg2 stk porre3 stk gulerødder1 stk pastank3,5 dl hvidvin2,5 dl fløde1 bundt persilleEn kvist timianSmør til stegning af grøntLidt citronsaftSalt og peberEt godt flute til suppenSådan gør du
1Rens muslingerne ved at skylle, skrubbe og fjerne skægget – med en lille kniv
Kasserer de muslinger der ikke er hele eller levende
De skal være lukkede – hvis en er åben, kan man slå den lidt mod bordet. Lukker den sig ikke, skal den også kasseres2Klargør grøntsagerne:
Gulerødderne og pastinak i mindre tern
Porre i skiver
Hvidløg i fine tern
Persille hakket3Svits gulerødder, pastinak, porre, hvidløg og timian i smør 4-5 min
Tilsæt hvidvin og kog op
Tilsæt muslingerne og kom låg på
Lad muslingerne dampe i 5-6 min til de er åbne (uåbne kasseres)4Tag grønsager og muslinger op
Tilsæt fløde og lad det koge lidt ind
Imens tager du omkring halvdelen af muslingerne ud af skallen og fordeler i 4 dybe tallerkener sammen med grønsager og hele muslinger
Smag suppen til med cironsalt, sal og peber – og hæld den ud over tallerkenerVin skal der til5Åben vinen – gerne en Riesling med god fylde
Vin drak fra Rolly Gassmann i Alsace til ca 100 kr fra Winefamly