I denne uge går der (flad)fisk i den – i i limesauce endda…
Du kan i grunden bruge en hvilket som helst fladfisk i denne ret, men jeg har valgt en slethvar fordi den er at finde hos de fleste fiskehandlere lige nu.
Slethvarren er pighvarrens lillebror og fin i kødet
En tysk Riesling, som ofte er lidt stram med let smag af citrus, passer utrolig godt til her.
God weekend 🙂
Opskrift
ANTAL4 PortionerKATEGORIFisk, Hovedret
FORBERELSESTID15 minTILBEREDNINGSTID30 minTID I ALT45 min
Det skal du bruge
Fisken4 stk pæne flåede slethvar (eller anden fladfisk)2 stk Lime (øko)1 bundt bladbladet persilleOlivenoliesalt og peberLime sauce6 stk skarlotteløg3 kviste timian2,50 dl vermouth2,50 dl fløde2,50 dl fiskefond75 g smør1 stk lime (øko)
Sådan gør du
Lime sauce1Rengør og snit løg
Skyl timian
Svits i halvdelen af smørret uden det bruner2Tilsæt vermouth og reducerer til det næsten er væk
Tilsæt fiskefond og reducerer til det halve
Riv limeskal i og saften fra det halve af limen
Tilsæt fløde og lad det koge ind til det er cremet3Si saucen og rør resten af smøret i
Fisken4Rens fisken for urenheder og klip haler og de yderste små “løse” ben af
Smør et passende ildfast fad (eller bradepanden) med olie og placerer fiskene med A-siden (den flåede side) opad
Smør med olie og bag i 17 min på 180 grader5Anret på 4 tallerkener med fisk, lime, sauce og kogte kartofler som på billede
Vin skal der til6Åben vinen – her passer tysk Riesling godt
Vi drak en Riesling fra Weingut Heitlinger i Baden (Kjær og Sommerfeldt 89.-)