Mens vi er i sæsonen for de hvide asparges, skal vi lige have denne forret med ?
Vi fejrer også de nye kartofler med en dejlig fisk. Ugens bud på menu er dermed:
- Hvide asparges med Sauce Mousseline og rejer –
- Rødtunge stegt på skind med nye kartofler og smørsovs
Vinen dertil må gerne være lidt elegant. Vi drak chablis til asparges og bobler til fisken. Man kunne fint have valgt samme vin til begge retter.
God weekend ?
Opskrift
YIELDS4 ServingsCATEGORYForretter PREP TIME15 minsCOOK TIME10 minsTOTAL TIME25 mins Det skal du bruge
Asparges og rejer400 g gode rejer (gerne søkogte)16 stk pæne store hvide aspargesLidt hakket krydderurt til pynt – jeg brugte spansk kørvelLidt sukkerLidt saltSauce Mousseline200 g smør4 æggeblommerSaften fra 1/2 citron1/2 dl hvidvinseddike1/2 dl hvidvinSalt og peber2 dl piskeflødeSådan gør du
Asparges1Skræl asparges og bræk den nederste del af
Kog dem 5 min i letsaltet vand med en smule sukker – lige inden servering
Kom dem på et viskestykke efter kogning, for at fjerne vand inden de kommer på tallerkenSauce Mousseline2Kom æggeblommer, vand, hvidvins eddike og salt i kasserolle 15 min før du begynder at lave saucen for at akklimatisere lidt
3Smelt smør langsomt i anden lille gryde, og klar den (si den gennem kaffefilter), hvis du føler for det… Jeg har aldrig klaret smør til hollandaise eller bearnaise – jeg kan altså ikke smage forskel
4Varm kasserollen med æggemasse op på lavt blus mens du laver 8 taller med piskeris
5Når du kan se at du trækker spor med piskerisset, begynder du langsomt at hælde den smeltede smør i – under heftig omrøring (8 taller). Smørret skulle gerne blive absorberet undervejs og saucen blive tyk
Smag til med salt og hvid peber og tag af blusset
6Pisk flødeskum stiv og vend det i saucen
7Anret som på billede
Vin skal der til8Åben vinen – det må gerne være noget lidt bedre…
Fx en chablis passer godt til
Opskrift
YIELDS4 ServingsCATEGORYFisk, Hovedret Det skal du bruge
Fisk4 hele rødtunger1 ægLidt rasp1 dusk persilleSmør til stegningTilbehør1 kg nye kartofler30 g smør til smørsovs1 øko citronSådan gør du
1Rens fiskene – klip evt. yderste benrække af
2Paner rødtungerne med æg og rasp
3Steg rødtungerne i rigeligt smør ved mellem varme ca 5 min på hver side (du kan evt tjekke om fisken slippen benet med en lille kniv)
– Krydder med salt og friskkværnet peber undervejs4Server rødtungerne med nye kogte kartofler, citronbåde, hakket persille og smørsovs
–Vin skal der til5Åben vinen – jeg har valgt bobler til; en tysk sekt fra Kessler, der gør det hele lidt festligt og klæder den fine fisk ? Boblerne er købt i Citti i Flensburg for 75 kr – jeg har ikke set den forhandlet i Danmark. Du kan også bruge en ikke for sød riesling eller chardonnay