Madblog: Fastfood på den lækre måde…

Denne uge kører vi i fastfood sporet 🙂
Det lyder jo let og hurtigt, men forvendt dog en pæn omgang oprydning bagefter.. Men det er det hele værd 🙂
Jeg har ikke valgt at stege fritterne i olie – det er jo januar og jeg synes det bliver gode i ovnen også…

Vinmæssigt passer en Albarino rigtig godt – en Chardonnay er også fin til

God weekend

 

Troels Lorenzen

 

Opskrift

 

ANTAL4 PortionerKATEGORI

 

 

FORBERELSESTID10 minTILBEREDNINGSTID50 minTID I ALT1 hr

 

Det skal du bruge

 

Fisk og fritter
 600 g torskefisk eller lign. fast fisk (jeg brugte kulmule)
 1 store rustikke fritter (jeg brugte dem fra Flensted)
 1 l vindruekerne olie
Batter / øldej
 ½ mørk øl (jeg havde en juleøl i overskud)
 150 g hvedemel
 1 tsk salt
 ½ tsk bagepulver
Tatar sauce
 5 spsk god mayo
 1 spsk creme fraise
 1 bæger gode kapers
 3 spsk hakkede cornichoner
 Saften af en citron
 Salt og peber

 

Sådan gør du

 

Fritter
1

Ovnen op på 200 g og giv fritterne 50 min

Batter / øldej
2

Åben øllet og drik ca en 1/3 af den, mens du arbejder
Rør resten i en skål med mel, slat og bagepulver – så den ikke er for tynd

Tatar sauce
3

Hak cornichoner og kapers og bland det med creme fraiche, mayo og citronsaft
Smag til med salt og peber

Fisk
4

Salt fisken og skær den i mindre stykker

5

Kom olien i en gryde og varm den op (når det bruser om enden af en tændstik, der olien klar)
Dyb fiskestykkerne i øldejen og steg dem gyldne i olien (kom ikke for mange i ad gangen)

Lad fisk dryppe af på et stykke køkkenrulle og serverer dem varme 🙂

Vin skal der til
6

Åben vinen 🙂
Chardonnay går fint til, men prøv en vin på den spanske drue Albarino – der er perfekt til
Vi drak en god udgave fra Made in Spain (95 kr)