Efter tirsdagens Mortens aften har jeg lidt rødkål og andesauce i overskud. Det kunne virkelig klæde frikadeller, som jo faktisk er en dejlig spise og med denne opgraderingen samt en broccolisalat med bacon, kan det fint bruges til weekendmad 🙂
Derfor skal vi denne weekend have fat på en frikadellevin… Og det behøver ikke være den første den bedste på hylden 🙂
En Côtes-du-Rhône eller en Chianti/Sangiovese ville være gode valg til frikadeller
Opskrift
ANTAL4 PortionerKATEGORIHovedret
FORBERELSESTID15 minTILBEREDNINGSTID30 minTID I ALT45 min
Det skal du bruge
Frikadeller800 g hakket gris – ca 10 % fedt2 æg1 dl soya sauce1 løg1 spsk hvedemel3 spsk raspBroccoli salat1 broccoli100 g bacon2 stk æbler1 stk rødløg1 tsk sukkerLidt saltSaften af en halv citronLidt æbleeddike1,50 dl creme fraicheEkstraEn rest sauce fra frostEn rest rødkålKartofler
Sådan gør du
Frikadeller1Riv løget i en skål
Tilsæt æg og soya
Rør fars i
Tilsæt mel og rør
Tilsæt rasp og rør
Stil på køl en halv time2Steg frikadellerne i smør og neutral olie – 8 min på hver side
Broccoli salat3Skær bacon i mundrette stykker og steg dem gyldne
4Lav marinaden i en skål med creme fraiche, sukker, salt, citronsaft og æbleeddike
Skyl broccoli og del i buketter
Skær rødløg i skiver
Skær æbler i skiver
Rør det hele godt sammen og lad det stå og trække lidtKartofler, sauce og rødkål5Kog kartoflerne
Varm sauce og rødkålVin skal der til6Åben vinen – gerne noget på Sangiovese, fx en Chanti
Vi drak en Aia Vecchia, Morellino di Scansano på ren sangiovese fra Toscana (Winefamly 65,- kr)