Jeg har været en tur ved en god fiskehandler og fundet havtaskehale skåret i fileter samt nogle fine jomfruhummere ? Jomfruhummerhalerne vil jeg bruge til en salat med grov thousand Island dressing. Hertil en chardonnay (evt fra chablis), som vil gøre sig godt
Fisken vil jeg stege i smør og serverer med porre og kaperssauce og drikke Sauvignon Blanc til – den har syre nok til at klare kapers og passer fint til fisken ?
God weekend –
Opskrift
ANTAL4 PortionerKATEGORIFisk, Forretter
FORBERELSESTID1 hrTILBEREDNINGSTID10 minTID I ALT1 hr 10 min
Det skal du bruge
Grov Thousand Island dressing3 tomater1 skarlotteløg1 fed hvidløg⅓ rød peberfrugt2 spsk drueagurker (syltede)1/2 citron øko4 spsk god mayo1 spsk worchestershiresauce½ spsk sukker1 tsk paprikaSalt og peberJomfruhummer1 kg jomfruhummerhaler1 stilk(e) dildsaltSalat1 salat hoved4 stk tomaterLidt dild
Sådan gør du
Thousand Island dressing1Start med at lave dressing, så den kan køle lidt ned
Kom, finthakket løg og hvidløg i kasserolle med oliven olie og giv dem lidt varme – uden det bruner
Tilsæt grofthakket tomat, peberfrugt og saften af citronen, lad det koge op og derefter simre til væden er reduceret til omkring halvdelen
Kom der derefter lidt på køl og vend derefter med de øvrige ingredienserJomfruhummer2Kog en gryde vand med salt op
Tilsæt jomfruhummerne og det meste af dilden (gem lidt til pynt)
Lad det koge svagt til halerne komme op i toppen3Klargør halerne ved at tage dem ud af skallen og fjerne den sorte streng
Skær dem midt igennem på langsSalaten4Skyd og slyng salat og riv den i grove mundrette stykker
Skær tomat i små både5Anret som på billede
Serverer med lunt brødVin skal der til6Åben vinen – chardonnay passer godt her – meget gerne fra chablis
Vi drak en chablis fra Domaine du guette soleil (Superbrugsen ca 120 kr)
Opskrift
ANTAL4 PortionerKATEGORIFisk, Hovedret
FORBERELSESTID10 minTILBEREDNINGSTID30 minTID I ALT40 min
Det skal du bruge
Havtasken1 stk havtaskehale skåret i 2 fileter (få evt fiskehandleren til det)Smør til stegningKaperssauce1 bæger kapers (45 g)½ bundt persille1 dl tør vermouth1 dl fiskefond1 dl flødeSalt og peberSaften af en halv citronTilbehør2-3 tynde porreLidt smørKartofler efter appetit
Sådan gør du
Kaperssauce1Kom vermouth og fiskefond i gryde og lad det koge lidt ind
Imens klargør du persille og kapers ved at hælde væden fra kapers samt at skylle og hakke persillen fint
Når vermouth og fond er kogt lidt ind tilsætter du fløde, kapers, persille og citronsaft2Lad det simre mens du steger fisk og koger porrer
Smag til med salt og peber inden serveringHavtasken3Skær fileterne i 8 stykker og steg dem gyldne i smør til den er lige nøjagtig faste i kødet
Giv dem lidt salt og peber undervejsPorre4Rens porrer og skær dem i ca 5 cm stykker
Kog dem 3 min i lidt vand med en smørklar og lidt salt5Anret som på billede med kogte kartofler
Vin skal der til6Åben vinen – gerne Sauvignon Blanc, som har syre nok til at håndterer kapers og passer glimrende til fisken
Vi drak en fra Corralillo (Erik Sørensen vin 110 kr)