Madblog: Havtaskehale og jomfruhummere

Jeg har været en tur ved en god fiskehandler og fundet havtaskehale skåret i fileter samt nogle fine jomfruhummere ? Jomfruhummerhalerne vil jeg bruge til en salat med grov thousand Island dressing. Hertil en chardonnay (evt fra chablis), som vil gøre sig godt

Fisken vil jeg stege i smør og serverer med porre og kaperssauce og drikke Sauvignon Blanc til – den har syre nok til at klare kapers og passer fint til fisken ?

God weekend –

 

Opskrift

 

ANTAL4 PortionerKATEGORI

 

 

FORBERELSESTID1 hrTILBEREDNINGSTID10 minTID I ALT1 hr 10 min

 

Det skal du bruge

 

Grov Thousand Island dressing
 3 tomater
 1 skarlotteløg
 1 fed hvidløg
 ⅓ rød peberfrugt
 2 spsk drueagurker (syltede)
 1/2 citron øko
 4 spsk god mayo
 1 spsk worchestershiresauce
 ½ spsk sukker
 1 tsk paprika
 Salt og peber
Jomfruhummer
 1 kg jomfruhummerhaler
 1 stilk(e) dild
 salt
Salat
 1 salat hoved
 4 stk tomater
 Lidt dild

 

Sådan gør du

 

Thousand Island dressing
1

Start med at lave dressing, så den kan køle lidt ned
Kom, finthakket løg og hvidløg i kasserolle med oliven olie og giv dem lidt varme – uden det bruner
Tilsæt grofthakket tomat, peberfrugt og saften af citronen, lad det koge op og derefter simre til væden er reduceret til omkring halvdelen
Kom der derefter lidt på køl og vend derefter med de øvrige ingredienser

Jomfruhummer
2

Kog en gryde vand med salt op
Tilsæt jomfruhummerne og det meste af dilden (gem lidt til pynt)
Lad det koge svagt til halerne komme op i toppen

3

Klargør halerne ved at tage dem ud af skallen og fjerne den sorte streng
Skær dem midt igennem på langs

Salaten
4

Skyd og slyng salat og riv den i grove mundrette stykker
Skær tomat i små både

5

Anret som på billede
Serverer med lunt brød

Vin skal der til
6

Åben vinen – chardonnay passer godt her – meget gerne fra chablis
Vi drak en chablis fra Domaine du guette soleil (Superbrugsen ca 120 kr)

 

 

 

Opskrift

 

ANTAL4 PortionerKATEGORI

 

 

FORBERELSESTID10 minTILBEREDNINGSTID30 minTID I ALT40 min

 

Det skal du bruge

 

Havtasken
 1 stk havtaskehale skåret i 2 fileter (få evt fiskehandleren til det)
 Smør til stegning
Kaperssauce
 1 bæger kapers (45 g)
 ½ bundt persille
 1 dl tør vermouth
 1 dl fiskefond
 1 dl fløde
 Salt og peber
 Saften af en halv citron
Tilbehør
 2-3 tynde porre
 Lidt smør
 Kartofler efter appetit

 

Sådan gør du

 

Kaperssauce
1

Kom vermouth og fiskefond i gryde og lad det koge lidt ind
Imens klargør du persille og kapers ved at hælde væden fra kapers samt at skylle og hakke persillen fint
Når vermouth og fond er kogt lidt ind tilsætter du fløde, kapers, persille og citronsaft

2

Lad det simre mens du steger fisk og koger porrer
Smag til med salt og peber inden servering

Havtasken
3

Skær fileterne i 8 stykker og steg dem gyldne i smør til den er lige nøjagtig faste i kødet
Giv dem lidt salt og peber undervejs

Porre
4

Rens porrer og skær dem i ca 5 cm stykker
Kog dem 3 min i lidt vand med en smørklar og lidt salt

5

Anret som på billede med kogte kartofler

Vin skal der til
6

Åben vinen – gerne Sauvignon Blanc, som har syre nok til at håndterer kapers og passer glimrende til fisken
Vi drak en fra Corralillo (Erik Sørensen vin 110 kr)