Madblog: I pinsen skal der grilles

Kalenderen siger at sommeren starter i den kommende pinseweekend. Det tænker jeg skal fejres med lidt grillede mad. Jomfruhummere kan fås til gode priser lige, da mange restauranter endnu ikke er kommet helt i gear. Samtidig vil jeg gerne slå et slag for hjemme sprængte og marinerede Spareribs – det smager fantastisk ? Dermed er mit bud på weekend menuen:

  • Gratinerede jomfruhummere –
  • Grillede spareribs med majs og coleslaw

Vinen til jomfruhummerne kunne være en Chablis eller en oversøisk Chardonnay. Til de sødlige grillede spareribs vil jeg foreslå en austrask shiraz eller en Zinfaldel fra Californien

God pinse ?

 

Opskrift

YIELDS-4 ServingsCATEGORY
PREP TIME1 hrCOOK TIME15 minsTOTAL TIME1 hr 15 mins

Det skal du bruge

Spareribs
 12 stk revelsben på 3-4 cm tykkelses
 150 g fin salt
 2 tsk sukker
 1 l vand
 3 spsk ketchup
 1 citron
 1 spsk honning
 1 spsk brun farin
 1 spsk HP sauce
 1 spsk worcestersauce
 Lidt chili
Coleslaw
 4 Spsk mayonnaise – hjemmelavet eller Hellmans
 2 spsk creme fraise
 4 stk forårs løg
 ½ spidskål
 6 store gulerødder
 Salt og peber
Tilbehør
 4 gode majs

Sådan gør du

Forberedelse
1

Spræng benene i en saltlage i minimum 4 timer – gerne natten over i en lage af 1 liter vand, 150 g salt og en tsk sukker. Kom gerne en tallerken på til at holde alle ben under lagen. Kom på køl

2

Lav marinaden af sukker (1 tsk), ketchup, saften af en halv citron, HP sauce, chilli,

3

Marinerer benene i mindst 4 timer – gem marinaden til senere

4

Lav coleslaw’en – den har godt af at stå
Snit kål og gullerødder groft – forårsløg fint
Lav dressing af majo, creme fraise, saften fra en halv citron, sukker og lidt salt og peber

Grill
5

Grill benene gyldne og kom på mere inddirekte varme – gerne under låg i ca 15 min

6

Bland resten af marinaden med brun farin og pensel benene og brun over direkte kul i et par min på hver side
(hvis farin kommer i marinaden fra begyndelsen, vil det bare branke)

7

Grill majs med bladene på

Vin skal der til
8

Åben vinen – meget gerne shiraz fra Australien eller Zinfandel fra Californien
Vi drak en shriaz med tyngde og sødme