Kalenderen siger at sommeren starter i den kommende pinseweekend. Det tænker jeg skal fejres med lidt grillede mad. Jomfruhummere kan fås til gode priser lige, da mange restauranter endnu ikke er kommet helt i gear. Samtidig vil jeg gerne slå et slag for hjemme sprængte og marinerede Spareribs – det smager fantastisk ? Dermed er mit bud på weekend menuen:
- Gratinerede jomfruhummere –
- Grillede spareribs med majs og coleslaw
Vinen til jomfruhummerne kunne være en Chablis eller en oversøisk Chardonnay. Til de sødlige grillede spareribs vil jeg foreslå en austrask shiraz eller en Zinfaldel fra Californien
God pinse ?
Opskrift
YIELDS-4 ServingsCATEGORYGrill, Hovedret PREP TIME1 hrCOOK TIME15 minsTOTAL TIME1 hr 15 mins Det skal du bruge
Spareribs12 stk revelsben på 3-4 cm tykkelses150 g fin salt2 tsk sukker1 l vand3 spsk ketchup1 citron1 spsk honning1 spsk brun farin1 spsk HP sauce1 spsk worcestersauceLidt chiliColeslaw4 Spsk mayonnaise – hjemmelavet eller Hellmans2 spsk creme fraise4 stk forårs løg½ spidskål6 store gulerødderSalt og peberTilbehør4 gode majsSådan gør du
Forberedelse1Spræng benene i en saltlage i minimum 4 timer – gerne natten over i en lage af 1 liter vand, 150 g salt og en tsk sukker. Kom gerne en tallerken på til at holde alle ben under lagen. Kom på køl
2Lav marinaden af sukker (1 tsk), ketchup, saften af en halv citron, HP sauce, chilli,
3Marinerer benene i mindst 4 timer – gem marinaden til senere
4Lav coleslaw’en – den har godt af at stå
Snit kål og gullerødder groft – forårsløg fint
Lav dressing af majo, creme fraise, saften fra en halv citron, sukker og lidt salt og peberGrill5Grill benene gyldne og kom på mere inddirekte varme – gerne under låg i ca 15 min
6Bland resten af marinaden med brun farin og pensel benene og brun over direkte kul i et par min på hver side
(hvis farin kommer i marinaden fra begyndelsen, vil det bare branke)7Grill majs med bladene på
Vin skal der til8Åben vinen – meget gerne shiraz fra Australien eller Zinfandel fra Californien
Vi drak en shriaz med tyngde og sødme