Madblog: Italien på menukortet

Vinteren har sænket sig over os; det er koldt og Mette har lige sendt os hjem en måned mere. Derfor et det jo vigtigt at holde humøret oppe med god mad og vin. Heldigvis er stenbiderrogn sæsonen så småt i gang, og det skal fejres med bobler, som jo passer rigtig godt til de små rogn.
I denne weekends menu vil jeg også slå et slag for Bolognese. Altså i den italienske version, der simrer hele eftermiddagen og er en helt helt anden oplevelse end 30 minuters kødsovs en mandag aften. Til Bolognese passer de Italienske druer Sangiovese eller Barbera godt. Så drik gerne en Chanti eller en Barbera d’Alba til.

God weekend 🙂

 

 

Opskrift

 

ANTAL4 PortionerKATEGORI,

 

 

FORBERELSESTID 30 minTILBEREDNINGSTID15 minTID I ALT 45 min

 

Det skal du bruge

 

Vaffel
 2 dl kærnemælk
 2 æg
 Saften fra en halv citron
 140 g smør
 250 g hvedemel – gerne 50 g heraf i Tipo 00
 2 tsk salt
 2 tsk bagepulver
Topping
 150 g stenbiderrogn
 4 stk forårsløg
 1 dl god creme fraise

 

Sådan gør du

 

1

Pisk æggeblommerne
Tilsæt kærnemælk og citronsaft
Smelt smørret og tilsæt den smeltede smør

2

Mel, bagepulver, og salt røres sammen
Tilsæt blandingen til de våde ingredienser

3

Pisk æggehviden og vend den forsigtigt i dejen

4

Steg vafflerne i et vaffeljern med smør

5

Anret som på billede

Vin skal der til
6

Åben vinen – gerne bobler til stenbiderrognen
Vi drak en tysk sekt fra Knewitz i Rheinhessen (ca 100,- ved Winefamly)

 

 

 

Opskrift

 

ANTAL4 PortionerKATEGORI,

 

 

FORBERELSESTID 15 minTILBEREDNINGSTID3 hrsTID I ALT 3 hrs 15 min

 

Det skal du bruge

 

Bolognese
 500 g hakket oksekød
 2 gulerødder
 2 stængler bladselleri
 1 løg
 2 fed hvidløg
 1 stk tomat
 1 dåse hakket tomat
 1 dl rødvin
 50 pancetta (eller mild røget bacon)
 frisk timian – 2 stængler
 Oliven olie til stegning
 Salt og peber
 En skvis gastik eller balsamico
Tilbehør
 500 g spaghetti eller linguine
 Revet parmasan

 

Sådan gør du

 

Bolognese
1

Hak løg og hvidløg fint
Skyl og skræl gulerødderne og hak dem fint
Skyl bladselleri og hak dem fint
Skyl tomat og hak den i mindre stykker
Skær pancetta i mindre stykker

2

Kom olivenolie i en tykbundet gryde og svits, pancetta, løg og hvidløg
Tilsæt gulerødder og bladselleri svits videre under høj varme
Tilsæt oksekød og brun det

3

Tilsæt den friske tomat, dåse tomat, rødvin og timian
Kog op og lad det hele simre i 2,5 – 3 timer

4

Smag til med salt og peber
samt lidt gastik eller balsamico

5

Serverer med kogt pasta og riv parmasan ud over 🙂

Vin skal der til
6

Åben vinen – gerne Sangiovese, fx en Chanti eller Barbera
Vi drak en Barbera d’ Alba 🙂