Sidste weekenden i vinteren og med forårsvejr 🙂 Vi fejer det med en tur til fiskehandleren efter østers og helleflynder.
Til østers vil jeg foreslå at man drikker Sauvignon Blanc og til helleflynderen Riesling.
God weekend 🙂
Opskrift
ANTAL4 PortionerKATEGORIForretter, Skaldyr, Snacks
FORBERELSESTID10 minTILBEREDNINGSTID1 minTID I ALT11 min
Det skal du bruge
12 stk østers (køb gerne et par ekstra)2 forårsløg1 spsk citronsaft1 spsk god olivenolie
Sådan gør du
1Rens og skyl forårsløg og skær dem i tynde skiver
Bland med olie og citronsaft2Åben østersene med en østerskniv – hold gerne østersen med et viskestykke
Hæld lidt af vandet fra og løsen kødet med kniven – fjern evt. skalstumper
Tilsæt lidt dressing og serverer som på billedeVin skal der til3Åben vinen – gerne en skarp Sauvignon Blanc
Vi drak en fra Matetic i Chile (Erik Sørensen vin 75,-)
Opskrift
ANTAL4 PortionerKATEGORIFisk, Hovedret
FORBERELSESTID15 minTILBEREDNINGSTID25 minTID I ALT40 min
Det skal du bruge
Fisk600 g HelleflynderfiletSmør til stegningSalt og peberHollandaise saucen200 g Smør4 æggeblommer (gerne pasteuriserede)Saften fra en halv citron2 spsk vand1 spsk hvidvinseddike1 tsk SaltTilbehør1 kg kartofler4 gulerødder1 bt forårsløg10 g smør
Sådan gør du
Tilbehør1Skræl kartoflerne og kog dem 22 min
2Skræl og rengør gulerødder og forårsløg
Giv dem et kort opkog i en lille gryde
Hæld vandet fra og om smør og salt påHollandaisen3Kom æggeblommer, vand, hvidvins eddike og salt i kasserolle 15 min før du begynder at lave saucen for at akklimatisere lidt
Smelt smør langsomt i anden lille gryde, og klar den (si den gennem kaffefilter), hvis du føler for det… Jeg har aldrig klaret smør til hollandaise eller bearnaise – jeg kan altså ikke smage forskel
Varm kasserollen med æggemasse op på lavt blus mens du laver 8 taller med piskeris
Når du kan se at du trækker spor med piskerisset, begynder du langsomt at hælde den smeltede smør i – under heftig omrøring (8 taller). Smørret skulle gerne blive absorberet undervejs og saucen blive tyk
Smag til med salt og hvid peber
Fisken4Skær fisken i 4 stykker og steg dem i smør på lidt over mellem varme – 2 min på hver side
5Anret som på billede
Vin skal der til6Åben vinen – meget gerne med syre som i fx Riesling
Vi drak en frisk tysk Riesling fra Heitlinger i Baden (Kjær og Sommerfeldt 100,- på tilbud)