Madblog: Klassiske tarteletter på menuen

I sidste weekend havde jeg grydestegt kylling på menuen. Jeg pillede kyllingen grundig for kød bagefter og kom det i fryseren
De rester vil jeg bruge til en helt klassisk omgang tarteletter med hørs i asparges i denne weekend – du kan fint bruge et par kyllingebryster i stedet.

Skulle der være mere appetit, er det jo endnu en fantastisk lejlighed til at spise lidt ost 🙂

 

 

Opskrift

 

ANTAL4 PortionerKATEGORI

 

 

FORBERELSESTID15 minTILBEREDNINGSTID10 minTID I ALT25 min

 

Det skal du bruge

 

Høns i asparges
 500 g hvide asparges
 400 g Kyllingerester eller fersk kyllingebryst
 1,50 dl fløde
 3 dl hønsefond (du kan også bruge bouillonterning)
 2 spsk hvedemel
 40 g smør
 1 spsk æblecidereddike
 Salt og peber
Tilbehør
 8-12 gode tarteletter – gerne fra bageren
 En dusk persille eller sødskærm

 

Sådan gør du

 

Høns i asparges
1

Skræl de hvide asparges godt og skær de nederste 2-3 cm af
Skær dem i 3 cm stykker og kog dem 2 min i hønsefond – tag dem op og gem begge dele

2

Klargør kylling og skær det i mundrette stykker
Hvis du bruger fersk kyllingebryst, koger du stykkerne 5 min i hønsefonden
Hvis du har kyllingeresten fra en anden dag skal de bare direkte i sovsen

3

Smelt smør i en gryde og tilsæt mel under omrøring
Tilsæt hønsefond lidt ad gangen under omrøring
Tilsæt til sidst fløde og varm kylling og asparges i gennem i sovsen
Smag til med salt, peber og eddike

4

Lun tarteletterne i ovn på 180 g – ca. 5 min
Kom fyldet i og pynt med persille eller sødskærm

Vin skal der til
5

Både kylling og hvide asparges passer fantastisk til Riesling
Vi drak Riesling fra Gassmann i Alsace (100,- fra Winefamly)