Madblog: Kylling i tomatsovs

Her i bededagsferien spiser vi en del hjemmelavede hveder – stort set morgen, middag og aften. Bare med forskelligt tilbehør 🙂
Men man kan jo ikke leve af bønner (og hveder) alene, så jeg vil foreslå at lave kylling i tomatsovs.
Hertil passer italiensk vin godt – fx. Verdicchio eller Chardonnay, men også en rødvin i den lettere ende fra Toscana ville gå fint 

God hvededag 🙂

 

Troels Lorenzen

 

Opskrift

 

ANTAL4 PortionerKATEGORI

 

 

FORBERELSESTID15 minTILBEREDNINGSTID50 minTID I ALT1 hr 5 min

 

Det skal du bruge

 

Kylling i tomatsovs
 600-700g kylling bryst af god kvalitet – jeg købte fra Hopballe Mølle
 1 glas god tomatsovs – ca 300g
 1 dl tør hvidvin
 1 stk rød peberfrugt
 1 bundt forårsløg
 3 fed hvidløg
 1 tsk sukker
 1 tsk flagesalt
 Lidt Oliven olie til stegning
Tilbehør
 Jasminris
 Grøn salat

 

Sådan gør du

 

Kylling i tomatsovs
1

Vask grøntsagerne
Pil hvidløget og hak det fint
Skær røb peber i tynde strimler
Skær forårsløg i 3 cm stykker

2

Svits grøntsagerne i olie i en gryde
Tilsæt hvidvin under høj varme – lad det koge en smule ind og tilsæt tomatsovs
Kom sukker i

3

Find et ildfast fad frem og kom fordel tomatsovsen i
Kom kyllingebrysterne i med skindsiden opad og pensel med olie
Drys salt på og kom fadet i en forvarmet ovn 180 g varmluft i ca 45-50 min

4

Kog risen og klargør salaten i mens

Vin skal der til
5

Åben vinen – gerne italiensk Verdicchio eller chardonnay

Vi drak en Verdicchio fra Occhio Verde (Winefamly 88 kr)