Madblog: Pizza på menuen (opskriften er fungerer!)

Følgere af denne blog har nok opdaget at jeg har en forkærlighed for Italienske retter og vin. Pizza er bare en høj elsket weekendret her i huset og denne weekend kommer jeg frisk ramsløg på en klassisk Margarita inspireret pizza. – Denne pizza vil gerne have rødvin og jeg anbefaler Barbera fra Italien til.

Den anden pizza er lidt speciel.. Men prøv den alligevel! Den smager fantastisk – specielt sammen med let sød Riesling eller gewurztraminer

God weekend 🙂

Pizza dej til 8 pizzaer

 

 

Opskrift

 

ANTAL8 PortionerKATEGORI

 

 

 

Det skal du bruge

 

 7 dl lunken vand
 1 stk æg
 ½ dl olivenolie
 1 tsk sukker
 1 tsk salt
 100 g fuldkornsmel – fx spelt
 250 g durumsmel
 700 g hvedemel – meget gerne Tipo 00
 1 pakke(r) gær

 

Sådan gør du

 

1

Lun vand, så det er håndlunkent

2

Rør gær ud i vandet

3

Tilsæt salt, sukker, æg og olie og rør rundt

4

Tilsæt fuldkornsmel og durummel og rør grundigt igennem

5

Tilsæt hvedemel under omrøring indtil dejen er så fast at du kan arbejde med den på bordet

6

Nu skal dejen virkelig æltes godt igennem. Mindst 3 min – og brug den mængde hvedemel der er nødvendig – det kan godt vise sig at være mere eller mindre end de anførte 700 g

7

Skær dejen op i 8 lige store stykker og form som boller (en håndfulds penge)

8

Rul hver enkelt bolle god igennem, ved at presse bollen let mod bordpladen og bevæge hånden i cirkler

9

Kommer bollerne på et fad med 5 cm afstand og dæk med husholdningsfilm, der er gjort våd under den kolde hane og vredet

10

Efter hæv bollerne mindst 2 timer på køl

 

 

 

Opskrift

 

ANTAL4 PortionerKATEGORI

 

 

FORBERELSESTID10 minTILBEREDNINGSTID10 minTID I ALT20 min

 

Det skal du bruge

 

 1 stk pizzadej fra køleskabet – se grundopskrift
 Lidt hvedemel til at rulle pizza ud med
 Tomatsovs – fx cherrytomat på flaske fra Aarstiderne)
 100 g revet god ost – fx fontina
 ½ pk frisk mozzarella – jo bedre kvalitet, jo bedre resultat
 ½ pk lufttørret skinke
 1 håndful frisk ramsløg
 evt hvidsløgsolie (presset hvidløg med god olivenolie)

 

Sådan gør du

 

1

Kom pizzasten i din ovn – eller grill, og varm stille og roligt op til 250 grader

2

Rul en pizza dej ud så den er omkring 32 cm i diameter

Smør et tyndt lag tomatsovs på (du kan evt tynde din tomatsovs lidt op med vand)

Fordel revet ost oven på tomatsovs

Bag pizzaen til den bliver sprød og brun på kanterne

3

Tag pizzaen ud og fordel straks de tynde skiver lufttørret skinke og skiver med mozzerella på

Pynt med skyllet og skæret ramsløg – dryp med olivenolie eller hvidløgsolie

Vin skal der til
4

Åben vinen – gerne en Barbera d’Alba

Vi drak en som vi selv har købt i Italien 🙂

 

 

 

Opskrift

 

ANTAL4 PortionerKATEGORI

 

 

FORBERELSESTID10 minTILBEREDNINGSTID10 minTID I ALT20 min

 

Det skal du bruge

 

 1 stk pizzadej fra køleskabet – se grundopskrift
 Lidt hvedemel til at rulle pizza ud med
 100 g revet god ost – fx fontina
 4-5 kartofler – gerne nye
 1/2 gederulle (ost)
 En stilk frisk rosmarin (eller tørret)
 Lidt trøffelhonning
 Sort peber

 

Sådan gør du

 

1

Kom pizzasten i din ovn (eller grill), og varm stille og roligt op til 250 grader

2

Rul en pizza dej ud så den er omkring 32 cm i diameter

Fordel revet ost oven på dejen
Kom et lag tyndt revne (skiver – gerne på mandolinjern) kartofler på

Fordel gederulle i små stykker på og drys med hakket rosmarin
Dryp gerne med olivenolie

3

Bag pizzaen til den bliver sprød og brun på kanterne

Tag pizzaen ud og dryp med trøffelhonning og kværn sort peber på

Vin skal der til
4

Åben vinen – meget gerne en Gewurztraminer med let sødme – alternativ en Riesling med let sødme

Vi drak en gewurztraminer fra Stepp (89 kr fra Winefamly)