Det er bare varmt og solen skinner. Så det må gerne være lidt enkelt i denne weekend. Ok pocheret æg lyder måske ikke enkelt, men det er faktisk ret let. Burgeren er endnu letter at lave, hvis da ikke ud kaster dig ud i laver bollerne selv. Gør du det, vil jeg virkelig anbefale versionen med kartoffel – du finder den på gastromand.dk. Menuen denne uge ser dermed således ud:
- Grillede asparges med lufttørret skinke og pocheret æg –
- Hjemmelavet cheeseburger
Vinen til er også ukompliceret; en sauvignon blanc eller chardonnay til de grillede asparges og rosé til burgeren
God weekend ?
Opskrift
ANTAL4 PortionerKATEGORIForretter, Grill FORBERELSESTID10 minTILBEREDNINGSTID10 minTID I ALT20 min Det skal du bruge
16 stk hvide asparges4 stk ægLidt lagereddike til pochering4 stykker lufttørret skinkeLidt purløgLidt hård ost til rivningEvt. spiselige blomster til pyntSådan gør du
1Vask og skræl asparges
Grill dem ca 10 min, så de har fået farve2Imens lader du din ægtefælle (eller anden) pocherer 4 æg…
Kog 2 l vand op i en kasserolle med 6 spsk eddike i
Hold vandet lige under kogepunket og rundt
kom 2 æg i hver sin kop og kom dem en af gangen i vandet
Kog dem ca 3 minGentag med de sidste 2 æg
3Anret som på billede og riv god med ost på
Jeg brugte Arla Unikas karamelsten, men du kan fint bruge en Digekrone eller vesterhavsostVin skal der til4Åben vinen ?
Det kunne fint være en sauvignon Blanc, men en chardonnay fungerer ogaå godt
Vi drak en chardonnay fra New Zealand fra Glover Wines til ca 85 kr
Opskrift
ANTAL4 PortionerKATEGORIGrill, Hovedret FORBERELSESTID10 minTILBEREDNINGSTID40 minTID I ALT50 min Det skal du bruge
Burgeren500 g god oksefars med en fedtprocent4 skiver chedderost eller anden ost½ agurk2 tomater1 romane salat4 syltede drueagurker – eller andet sylt1 rødløgGod majo – fx Hellmann – eller hjemmelavetGod ketchup4 gode burgerboller – fra bageren eller hjemmelavedeTilbehør1 ps gode fritter til ovnSådan gør du
1Kom fritterne i ovnen og følg instruktion på posen
2Skyl alle grøntsager
Skær løg, agurk og tomat i skiver3Steg bøfferne på grillen med god varme, så de får stegeskorpe
3-4 min på hver side – alt efter hvor rød du vil have den
Salt og peber undervejs
Ost på når du vender dem og over med bollerne4Nu samler du burgerne
Gavmild lag mayo, løg og hakkede sylt (drueagurker eller lign.)
Salat
Bøf
Agurk og tomat
og til sidst ketchup på låget5Serveres med mayo og fritter
Vin skal der til6Åben vinen – kølig rosé, gerne fra Provence