Madblog: Spiselige blomster på bordet

Selv om vi virkelig har efterår nu, er der stadig gode ting i køkkenhaven, som spinat, krydderurter og spiselige blomster. Jeg benytter mig af det flotte udbud og laver en dejlig salad nicoise ? En sådan salat vil gerne have syre, så prøv en god riesling til.

I det nu mørke efter år skal vi også have lidt at stå imod med (og da vi har spist salat), så jeg foreslår en citronfromage med igen riesling – dog i en senhøstet udgave med masser af sødme ?

God weekend

 

Troels Lorenzen

 

Opskrift

 

ANTAL4 PortionerKATEGORI

 

Det skal du bruge

 

Salat
 1 glas tunfiletter i olie af god kvalitet – fx fra Aarstiderne
 8 æg
 1 bakke tomater
 1 glas oliven
 1 bæger gode kapers
 1 salathoved fx Frisée
 1 rød løg
 1 agurk
 1 bakke friske bønner
Dressing
 1 fed hvidløg – knust
 1/2 tsk salt
 1/2 tsk dijon sennep
 2 spsk god balsamico
 Ca 1/2 dl smagsneutral olie
Pynt
 Spiselige blomster eller krydderurter

 

Sådan gør du

 

1

Skyl salat og grøntsager
Kog bønnerne 4 min i letsaltet vand
Køl dem ned og snit i 3-4 cm længde

2

Snit rødløg i halve fine ringe
Tomater i både/halve efter størrelse
Agurk i tern

3

Kog æg så er er smilende

4

Anret som på billede og kom dressing på
Pynt med blomster til sidst

Vin skal der til
5

Åben vinen – riesling gør sig ret godt her
Vi drak en dejlige udgave fra Rolly Gassmann i Alsace (Winefamly 90,-)

 

 

 

Opskrift

 

ANTAL4 PortionerKATEGORI

 

Det skal du bruge

 

 2 store citroner – øko
 4 dl piske fløde
 100 g sukker
 3 hele pasteuriserede æg
 ½ vaniliestang
 4 blade husblas
 Lidt citronmelisse til pynt
 Nogle bær til pynt

 

Sådan gør du

 

1

Udblød husblas i vand

2

Riv og pres 2 store citroner – du skal bruge al citronskal og saft

3

Pist æg, sukker og vaniljekorn lys og luftig

4

Smelt forsigtigt husblas i en gryde i det vand der fulgte med husblassen op samt citron saften – på helt lavt blus

5

Kom citronskal i æggesnapsen og hæl den opløste husblas i under forsat piskning (tynd stråle)

6

Pisk fløden (2,5 dl) til halvstiv flødeskum og vend forsigtigt i æggemassen

7

Kom fromagen i serverings glas og sæt på køl mindst 3-4 timer

8

Pyntes med frisk pisket flødeskum, citronmelisse og evt bær

Vin skal der til
9

Åben vinen – vi drak en tysk beerenauslese fra Stepp – 75 kr ved Winefamly
En auslese ville også virke