Kalenderen siger stadig sommer, men det er bestemt ikke grillvejr. Jeg vil derfor foreslå en sommerlig italiensk menu – ikke helt efter bogen, men med 2 forretter og en dessert. Jeg har ofte bestilt samme menu på ferie i Piemonte ?
Vi lægger ud med den norditaliensk udgave af tatar, Carne Cruda med citron og olivenolie. Derefter klassikeren Vitello Tunnato og til dessert tiramisu
Vinen dertil skal også være fra området – jeg vil foreslå Verdicchio, hvis du er til hvid eller lidt kølig dolcetto, hvis du er til rød – til begge retter. Til dessert foreslår jeg helt klart den søde Moscato d’Asti
God weekend ?
Opskrift
ANTAL4 PortionerKATEGORIForretter, Italien
FORBERELSESTID15 minTILBEREDNINGSTID10 minTID I ALT25 min
Det skal du bruge
500 g okse inderlår – pivfrisk fra slagter1 citron2 spsk rigtig god oliven olieFlagesalt og friskkværnet peber
Sådan gør du
1Kom kødet på frost ca 20 min inden du skal tilberede det
2Skær kødet i små strimler med en skarp kniv og kom det i en passende skål
Tilsæt citronsaft og revet skal fra en citron og olivenolie og rør det godt sammen
Smag til med salt og peber3Serveres med godt italiensk brød og evt. lidt grøn salat
Vin skal der til4Vi er jo i det norditalienske så jeg vil foreslå Verdicchio eller dolcetto, hvis du er mere til rød
Vi drak en Verdicchio fra wwinefamly til ca 89 kr
Opskrift
ANTAL8 PortionerKATEGORIForretter, Italien
Det skal du bruge
Kødet800 g okse inderlår3 stængler bladselleri2 fed hvidløg1 gulerod1 rosmarin kvistTun sauce200 g god tun i olie3 stk sardiner eller ansjoser af god herkomst3 past. æggeblommer3 spsk kapersSkal af en halv øko citronSaft fra en halv citron1 tsk dijon sennup1 tsk sherry eddike2 dl olivenolieSalt og peber
Sådan gør du
Kødet1Brun kødet i stegepande på alle sider
2Kom kød, bladselleri, hvidløg, gulerod og rosmarinkvist i gryde og dæk med vand
Placerer et stegetermometer i steget og kog ved svag varme til steget har nået en kerne temperatur på 53 grader3Tag steg op og lad den hvile
4Skær i tynde skiver op dæk tallerken med kødet
Tun sauce5Kom alle ingredienser (tun, sardiner/ansjoser, æggeblomme, kapers, citron, sennup og eddike) i et stavblender glas – olien komme i efterhånden som du har blendet tunsaucen glat
6Fordel tun sauce på på kødet og pyndt med kapers og kørvel
Vin skal der til7Åben vinen – gerne en ung dolcetto fra Piemonte
Opskrift
ANTAL6 PortionerKATEGORIDessert, Italien
Det skal du bruge
1,50 pakke ladyfingers2 bæger pasteuriserede æggeblommer (4 blommer)2 bæger pasteuriserede æggehvider (4,5 hvider)100 g sukker1 stang vanilje500 g mascarpone3 kop stærk kaffe1 kop amarettokacao pulver til drus
Sådan gør du
1Bryg 3 dl stærk kaffe – gerne espresso
Kom kaffen i beholder, der passer til at dyppe ladyfingers i
Tilsæt amarettoen2Flæk vanilije stangen og tag korn ud
Bland med sukker i passende skål og tilsæt æggeblommer
Pisk til luftig æggesnaps3Rør mascarponen godt i til en jævn creme
4Pisk hviderne til skum
Hviderne vendes i cremen5Find formen eller de glas, som du vil have tiramisuen i – og ja det ser mest elegant ud i potionsglas ?
6Så bygger du op lag for lag – som en lasagne
Først et lag ladyfingers dyppet i kaffe-amaretto (knæk findyfingers til hvis nødvendigt)
så et pænt lag creme
Du laver bare lag så det passer med glasset
Slut med creme7Film glas eller kom låg på
Og så på køl – gerne natten over8Lige inden servering drysses kacaopulver ud over gennem sigte
Vin skal der til9Åben vinen – her er det helt passende at serverer moscato d’asti til fra Piemonte
Vi drak en udemærket fra Bosio winery – Winefamly 60 kr