Der er masser af svampe i skovene og i grøntafdelingerne. Derfor er forslaget til denne uges forret en lille enkel, men meget velsmagende “svampemad”
Svampe går godt med chardonnay og nebbiolo – og hvis det skal være rigtig flot; hvid eller rød bourgogne.
Til hovedretten har jeg fundet nogle rigtig flotte blomkål og foreslår derfor en suppe med stegt blomkål og bacon. Hertil passer en Pinot Gris med lidt sødme rigtig godt ?
God weekend
Opskrift
ANTAL4 PortionerKATEGORIForretter
FORBERELSESTID10 minTILBEREDNINGSTID10 minTID I ALT20 min
Det skal du bruge
4 stk godt brød – gerne på surdej500 g svampe – meget gerne kantareller (brun champignon kan fint gå)En pæn skvis madera2,50 dl piskeflødeEn dusk persille eller fransk kørvelSalt og peber
Sådan gør du
1Rens svampene og skær i mundrette stykker (husk at de skrumper på panden)
2Steg svampene på panden
Når al væsken er væk og svampene har fået farve, kommer du en skvis madera på
Når maderaen er væk, kommer du fløde på og koger ind3Rist brødet og skyld og hak persille fint
4Når fløden er kogt godt ind, anretter du
Vin skal der til5Åben vinen – gerne chardonnay
Vi drak en Drumheller fra Californien – 89 kr Winefamly
Opskrift
ANTAL4 PortionerKATEGORIForretter, Hovedret
FORBERELSESTID10 minTILBEREDNINGSTID20 minTID I ALT30 min
Det skal du bruge
Suppen1 stk blomkål (et stort eller 2 små)Olivenolie til sautering1 l hønsefond2 skalotteløgLidt æblecidereddikeSalt og peberTilbehør1 stk blomkålSmør til stegning200 g baconEt lille bundt rød skovsyre
Sådan gør du
Suppen1Svits hakket skarlotteløg i olien
Tilsæt hønsefond og det rensede blomkål
kog i 12 min2Blend suppen og smag til med salt, peber og æblecidereddike
Tilbehør3Steg blomkål i 4 kvarte i smør – i gryde med låg
Vend undervejs – det tager ca 20 min at få dem brune og møre ?
Steg imens bacon skåret i tern på en pande4Anret i dybe tallerkner
først det kvarte blomkål og derefter suppe på
Pynt med bacon og rød skovsyreVin skal der til5Åben vinen – Riesling eller pinot gris med lidt sødme klæder blomkålen
Vi drak en Pinot Gris fra Ernest Wein (Winefamly 89 kr)