Madblog: Troels anbefaler “svampemad”

Der er masser af svampe i skovene og i grøntafdelingerne. Derfor er forslaget til denne uges forret en lille enkel, men meget velsmagende “svampemad”
Svampe går godt med chardonnay og nebbiolo – og hvis det skal være rigtig flot; hvid eller rød bourgogne.

Til hovedretten har jeg fundet nogle rigtig flotte blomkål og foreslår derfor en suppe med stegt blomkål og bacon. Hertil passer en Pinot Gris med lidt sødme rigtig godt ?

God weekend

 

 

Opskrift

 

ANTAL4 PortionerKATEGORI

 

 

FORBERELSESTID10 minTILBEREDNINGSTID10 minTID I ALT20 min

 

Det skal du bruge

 

 4 stk godt brød – gerne på surdej
 500 g svampe – meget gerne kantareller (brun champignon kan fint gå)
 En pæn skvis madera
 2,50 dl piskefløde
 En dusk persille eller fransk kørvel
 Salt og peber

 

Sådan gør du

 

1

Rens svampene og skær i mundrette stykker (husk at de skrumper på panden)

2

Steg svampene på panden
Når al væsken er væk og svampene har fået farve, kommer du en skvis madera på
Når maderaen er væk, kommer du fløde på og koger ind

3

Rist brødet og skyld og hak persille fint

4

Når fløden er kogt godt ind, anretter du

Vin skal der til
5

Åben vinen – gerne chardonnay
Vi drak en Drumheller fra Californien – 89 kr Winefamly

 

 

 

Opskrift

 

ANTAL4 PortionerKATEGORI

 

 

FORBERELSESTID10 minTILBEREDNINGSTID20 minTID I ALT30 min

 

Det skal du bruge

 

Suppen
 1 stk blomkål (et stort eller 2 små)
 Olivenolie til sautering
 1 l hønsefond
 2 skalotteløg
 Lidt æblecidereddike
 Salt og peber
Tilbehør
 1 stk blomkål
 Smør til stegning
 200 g bacon
 Et lille bundt rød skovsyre

 

Sådan gør du

 

Suppen
1

Svits hakket skarlotteløg i olien
Tilsæt hønsefond og det rensede blomkål
kog i 12 min

2

Blend suppen og smag til med salt, peber og æblecidereddike

Tilbehør
3

Steg blomkål i 4 kvarte i smør – i gryde med låg
Vend undervejs – det tager ca 20 min at få dem brune og møre ?
Steg imens bacon skåret i tern på en pande

4

Anret i dybe tallerkner
først det kvarte blomkål og derefter suppe på
Pynt med bacon og rød skovsyre

Vin skal der til
5

Åben vinen – Riesling eller pinot gris med lidt sødme klæder blomkålen
Vi drak en Pinot Gris fra Ernest Wein (Winefamly 89 kr)