Så blev det sommer, og det fejrer vi med en rigtig sommer og mormorret. Nemlig grydestegt kylling med nye kartofler 🙂
Det er faktisk ret let af lave og smager fantastisk sammen med en god Riesling
Tip: gem kyllingerester på frost til en hønsesalat 🙂
Opskrift
ANTAL4 PortionerKATEGORIHovedret
Det skal du bruge
Kylling1 Kylling af god herkomst – fx en fra Hopballe Mølle1 stilk(e) Persille1 dl fløde10 g smør2 dl vandSalt og peber5 ml Gastic (brunet sukker opløst med balsamisk eddike – fåes færdig fra Meyers)Lidt Maizena jævner / hjemmelavet meljævningAgurkesalat2 stk agurker2 dl lagereddike2 dl vand1 dl sukker2 tsk fint saltTilbehør1 kg nye danske kartofler
Sådan gør du
Kylling1Rens kylling for blod og fjerlommer
2Skyl persillen og kom ind i kyllingen (luk med kødpinde)
Kom salt og peber på3Brun kyllingen i smørret i en gryde på alle sider
4Vend kyllingen om på siden, skru ned på lavt blus og hæld vand på
5Kog under låg i ca 1 time – vend et par gange undervejs
6Tag kylling op og læg på skærebræt under viskestykke
Du kan lige tjekke om der er færdig ved at skære ind til lårbenet7Jævn sovs og smag til med salt, peber og gastic
8Skær kyllingen i passende stykker med skarp kniv og serverer med kogte nye kartofler og agurkesalaten
–Agurkesalat9Vask og skær agurken i skiver
Giv i øvrige ingredienser et opkog og hæld over agurken – lad det trække mindst en 1/2 timeVin skal der til10Åben vinen – gerne en Riesling fra Alsace med en smule sødme til at matche sødmen i agurkesalaten
Vi drak en fra Molly Gassman (Winefamly 90,- kr)