Vi er ved at være sidst på stenbiderrogn sæsonen. Derfor har jeg været en tur ved fiskehandleren. Der fandt jeg også nogle flotte tunbøffer. Så mit forslag til weekendmenuen er:
- Sprød vaffel med stenbiderrogn
- Stegte tunbøffer med savoykål, ris og wasabimajo
Vinen til er ret enkelt denne uge. Stenbiderrogn elsker bobler – det kan være sekt, crement, cava osv. Til fisken har vi brug for friskhed, syre og sødme, som vi kan finde det i tysk riesling (eller fra Alsace) – jeg foreslår en Feinherb, der har mere sødme end alm. riesling
God fornøjelse og god weekend ?
Opskrift
ANTAL4 PortionerKATEGORIFisk, Forretter FORBERELSESTID30 minTILBEREDNINGSTID15 minTID I ALT45 min Det skal du bruge
Vaffel2 dl kærnemælk2 ægSaften fra en halv citron140 g smør250 g hvedemel – gerne 50 g heraf i Tipo 002 tsk salt2 tsk bagepulverTopping150 g stenbiderrogn4 stk forårsløg1 dl god creme fraiseSådan gør du
1Pisk æggeblommerne
Tilsæt kærnemælk og citronsaft
Smelt smørret og tilsæt den smeltede smør2Mel, bagepulver, og salt røres sammen
Tilsæt blandingen til de våde ingredienser3Pisk æggehviden og vend den forsigtigt i dejen
4Steg vafflerne i et vaffeljern med smør
5Anret som på billede
Vin skal der til6Åben vinen – gerne bobler til stenbiderrognen
Vi drak en tysk sekt fra Knewitz i Rheinhessen (ca 100,- ved Winefamly)
Opskrift
ANTAL4 PortionerKATEGORIFisk, Hovedret FORBERELSESTID30 minTILBEREDNINGSTID15 minTID I ALT45 min Det skal du bruge
Tunbøfferne600 g tun filetSesamfrøLidt olivenolieSalt og peber“Stuet” savoykål½ savoykål1 fed hvidløg1 dl flødeSalt og peberRevet skal fra en halv citronWasabimayo2 tsk wasabi creme6 spsk god mayo (gerne hjemmelavet)Ris3 dl jasminrisTilbehør200 g tangsalat½ citronSoyasauceSådan gør du
Ris1Kog risen efter anvisning på pakken ?
Kål2Vask kålen og fjern stænglerne
Snit kålen fint3Kog kålen med lidt vand i 5 min
4Hæld vandet fra – få så meget vand ud som muligt
5Tilsæt fløde, citronskal og snittet hvidløg
Kog ind så det er helt cremet6Smag til med salt og peber
Wasabimayo7Rør wasabi og mayo godt sammen – kom lidt wasabi i ad gangen og smag til
Tunbøfferne8Vend tunbøfferne i sesam så de ser “paneret ud”
Kom oliven olie på panden
Steg bøfferne ca 90 sek på hver side på ret varm pande (de skal være “rå” inden i )Anret9Kom ris, mayo, kål og tangsalat på skåle
Kom tunbøfferne på et flot skærebræt og skær ud ved bordet
Stil citron og soyasauce på bordetVin skal der til10Åben vinen – her er riesling med lidt sødme perfekt
Vi drak en Riesling Feinherb fra Oberemmeler i Mosel – 100 kr ved Erik Sørensen Vin