Madblog: Troels tryller med wienerschnitzel

Det er blevet koldt igen og man kan da glæde sig over, at man ikke har kunnet få en forårs frisure, da vejret var til det…
Jeg tænker, at vi har brug for lidt god gammeldags feel good mad i weekenden 🙂
Derfor er mit forslag til menuen wienerschnitzel med det hele og pandekager med is til dessert.

Til wienerschnitzel passer Riesling godt, mens pandekagerne gerne vil have noget ret sødt fx. senhøstet Riesling, Portvin eller Sauternes

God weekend 🙂

 

Troels Lorenzen

 

Opskrift

 

ANTAL4 PortionerKATEGORI

 

 

FORBERELSESTID15 minTILBEREDNINGSTID30 minTID I ALT45 min

 

Det skal du bruge

 

 4 stk wienerschnetzel af kalv på ca 150 g – banket
 1 æg
 Rasp til panering
 Smør til stegning – både schnitzel og kartofler
 1 kg nye kartofler
 ½ kg ærter i bælge
 1 dåse benfrie sild eller sardiner
 1,50 bæger kapers
 1 stk peberrod til rivning
 2 citroner

 

Sådan gør du

 

1

Skrub kartoflerne og kog dem 5 min

2

Bælg ærterne og skyld dem

3

Steg kartoflerne i smør

4

Panere schnitzel’erne i æg og rasp og steg dem gyldne i smør (må gerne være rosa i midten)

5

Klargør citron i både og riv peberrod
Serverer i små skåle sammen med kapers og benfrie sild – så kan dine gæster tage på efter smag

6

Kog ærterne i et minut

Vin skal der til
7

Åben vinen – gerne tysk riesling (tør / en enelse sødme)
Vi drak en forholdsvis tør en fra Korrel i Nahe til ca 80 kr

 

 

 

Opskrift

 

ANTAL4 PortionerKATEGORI

 

 

FORBERELSESTID10 minTILBEREDNINGSTID15 minTID I ALT25 min

 

Det skal du bruge

 

Pandekager
 3 æg
 200 g hvedemel
 4 dl mælk
 1 dl øl
 2 spsk sukker
 ½ tsk salt
 ½ tsk kardemomme
 Smør til stegning
Tilbehør
 1 l Vaniljeis
 1 Glas jordsyltetøj

 

Sådan gør du

 

1

Rør alle de tørre ingredienser sammen først
Tilsæt så æg og øl under omrøring (du må godt drikke resten af øllen, mens du bager pandekagerne..)
Tilsæt mælk lidt ad gangen under omrøring til du har en lidt tynd lind dej
Kom på kande og lad det hvile 30 min på køl

2

Steg pandekagerne gyldne på lille/mellem pande på middel varme (ca 12-13 stk)
Kom en anelse smør på og ca 1/2 dl dej til hver pandekage

3

Anret pandekagerne med et par skiver vaniljeis og jordbærsyltetøj

Vin skal der til
4

Åben vinen – her skal noget ret sødt til at matche is og pandekager
Vi drak en tysk Beerenauslese fra Stepp (Winefamly 75 kr)
Det kunne også være portvin eller Sauternes