Maria vil skabe en folkefest i Esbjerg

Hun ønsker at sætte fokus på bedre vilkår og en udviklingsproces for individer, der falder indenfor en anden seksualitet eller kønsidentitet end det normative. Derfor satte sig sidste år for at stifte foreningen Pride Esbjerg, og i dag tæller foreningen 32 frivillige.

– Helt grundlæggende, så har vi manglet mere inklusion af diversitet i Esbjerg. Vi har med en af landets største byer at gøre, så derfor burde det være en selvfølge med en base som denne, og nu er det så en realitet, smiler Maria.
Maria har flere gange haft oplevelsen af, at der ikke var den fulde accept eller forståelse for individer der falder udenfor det gængse normbegreb. hvortil at inkluderingen af mangfoldigheden er det, der kendetegner dagsordenen:
– Her hersker nok lidt en form for berøringsangst, og jeg har hidtil tolket det som uvidenhed, så derfor er det mig så magtpåliggende at formidle og informere om forskellighed og normalisering af diversitet. Dette kan kun være med til at styrke byen og herved give den et løft, lyder det fra Maria.

Til daglig finder vi Maria Hilding i Jyske Bank i Esbjerg. Her er hun et af de smilende ansigter, der tager imod dig, når du lægger vejen forbi det lokale pengeinstitut.
– Jeg har været ansat her i Jyske Bank i ca. 3 måneder, og lige fra jeg startede, har der været åbenhed omkring der, jeg står for – og ikke mindst opbakning, siger Maria og forklarer:
– Jeg talte med min chef, Henrik Lykke, om Esbjerg Pride, og om hvordan vi er en stor gruppe frivillige, der arbejder på at få rejst midler til at afholde Esbjerg Pride til sommer – og han var meget positiv, og Jyske Bank er nu en af de efterhånden mange sponsorer, der gør, at Priden bliver til virkelighed.

Maria håber, at flere kunne have lyst til på den ene eller anden måde at bakke op om Esbjerg Pride – og har man lyst, er der plads til mange flere frivillige hænder i foreningen. Du kan læse meget mere på Esbjergpride.dk, og eventuelt følge foreningen på Facebook og Linkedin.

OM: Den 8. juli 2023 kl. 13.00 afholdes Esbjergs første pride parade. Ruten starter ved I.C. Møllerparken og slutter med et brag af en fest på Torvet i Esbjerg. Eventet er en folkefest for hele byen, der holdes i håb om at skabe sammenhold på trods af forskelligheder og vise at en gammel konservativ fiskeby også være med, når det gælder om at acceptere og respektere diversitet.
Gå med på ruten når vi viser, at byen har plads til alle uanset om du del af LGBT+ miljøet eller ej.

Maria Hilding og Henrik Lykke