Medaljer til ungdoms-DM i cykelcross 2021

To stærkt kørende U17 ryttere fra Varde Cykelklub endte i går søndag på podiet til DM i cykelcross, der blev afviklet ved Ballerup superarena.

Kamma Bergholt, der også mestre disciplinerne MTB og landevejscykling, indtog 2. pladsen i U17-piger efter fem omgange på en temmelig leret bane.

Hun fortæller her om dagens udfordring: “Jeg syntes det var et mega fedt løb.  Vi startede sammen med dame elite og starten gik.  Jeg fik en god start, men må hurtigt slippe hjul fra den førende.  Jeg prøver at finde ind i mit eget tempo men der kommer en U19P og en dame Elite forbi mig. Jeg havde den plan fra start, at jeg ville køre løbet så fejlfrit som muligt og minimere fejlene på en meget mudret rute. Det resulterer i, at jeg henter ind på de 2 igen og kører fra U19P og kører i mål som en sikker sølv medaljevinder til DM i min klasse U17P og nr.3 i dame Elite. Et af de fedeste/hårdeste cross løb til dato med masser af mudder og offcamper…”

Frederik Evald Lindberg, der kun har kørt cross i 2 sæsoner, har i hele denne sæson kæmpet tæt med Hector Damgaard fra Holstebro. Men i dag lykkedes det med et meget stabilt løb og ingen defekter, at køre 1. pladsen og dermed den flotte danmarksmester titel sikkert i hus.

Så det var en glad Frederik, der kørte i mål og som han siger “det er fedt når alle træningstimerne bliver belønnet”.

Cykelcross er kendetegnet ved at blive kørt på en kort rundstrækning (i Ballerup var den knap 2,5 km lang), med forskellige elementer, hvor rytteren flere steder skal af cyklen og løbe med den, f.eks. op ad trapper. Banen skal også helst være godt mudret og fedtet.