Juleaften for Niels Christiansens familie kommer til at foregå hjemme med familien. Med tre sønner bliver det til fem personer.
– Vi skal have to ænder, som vi selv har fedet op. Vi fik nemlig nogle moskusællinger i sommer, som vi har fedet op. To bliver brugt juleaften, mens resten kommer i fryseren.
– Det har vi altid gjort. Nogle gange har det været ænder, andre gange gæs, fortæller Niels Christiansen.
Dagen starter med risengrød midt på dagen. Derefter står den på and og mandelgave.
– Det er mig der står for mandelgaven så jeg er ikke med i kokurrencen, griner Niels Christiansen.
En af Niels Christiansens glade traditioner er at synge julesalmer i kirken.
– Det kan dog være svært at finde en plads i kirken. Så juledag kunne være et godt tidspunkt at gå i kirke og det bliver enten i Henne eller Lønne, tilføjer han.
Juletræet finder familien sammen i den lokale skov og så hejses træet i fælleskab den 24. december over frokost.
– Og så bliver det stående til Hellig 3 Konger.
Hvad julegaverne angår, så er det boggaver der står øverst på ønskelisten.
– Jeg har den grundholdning, at en rigtig god julegave er en boggave. Gerne historiske bøger eller biografier.
I slut 60’erne holdt Niels Christiansen to juleaftener i Afrikas varme.
– Vi havde intet juletræ, så vi ledte efter et fyrretræs lignende juletræ. En lidt anderledes jul, husker Niels Christiansen.
Stille og rolig nytårsaften
Med en kone der er hjemmesygeplejerske er arbejdstiderne ikke altid de bedste, men i år er de nogenlunde.
– Min kone skal arbejde nytårsdag ellers er der nogenlunde fred, fortæller Niels Christiansen.
Nytårsaften fejres derfor stille og roligt derhjemme.
– Vi har ikke nogen bestemt tradition hvad mad angår. Fisk er dog altid rart, slutter han.