Mindhelper sikrer digital hjælp til børn og unge

Region Syd: En online-skole om angst og undervisningsmateriale til landets folkeskoler om taknemmelighed er blandt de nye tiltag hos online-projektet Mindhelper.dk, som trods COVID-19 har mulighed for at række ud til landets unge.

Unges trivsel har taget et dyk under COVID-19, og det kan mærkes hos Mindhelper.dk, der siden 2017 har tilbudt unge viden og råd om alt fra kærestesorger og ensomhed til angst og depression. I 2020 alene har mere end 1.2 millioner besøgende været forbi projektets hjemmeside.

– COVID-19 har skabt nogle nye udfordringer for unges trivsel, som vi skal tage meget alvorligt. Vi får henvendelser fra både unge, deres forældre og fra fagfolk, der efterspørger råd og vejledning, og det er kun blevet endnu mere aktuelt under COVID-19, fortæller Jakob Mejlholm, projektleder på Mindhelper.

Ny online skole tilbyder råd om angst

Et af Mindhelpers nye initiativer er MindhelperSkolen.dk, som via små videoer tilbyder gode råd til at håndtere angst. Forløbet er udviklet i samarbejde med en psykolog og ekspert i behandling af unge med angst.

– Vi er enormt glade for at have lanceret MindhelperSkolen, som er med til at afhjælpe en stigende problematik i form af unge med angst. Vi lancerede skolen i februar, og vi har allerede fået meget positive tilbagemeldinger, fortæller Jakob Mejlholm og tilføjer:

– Udover angstforløbet tilbyder vi også en introduktion til mindfulness, og samtidig er det planen, at vi i de kommende år udbygger skolen med flere forløb, fortæller han.

Taknemmelighed er med til at øge trivslen

Et andet af Mindhelpers nye initiativer er undervisningsmateriale til landets 7.-10.-klasser om taknemmelighed. Baggrunden for materialet er forskning der viser, at taknemmelighed er et af de karaktertræk, der har størst betydning for vores mentale trivsel.

– De sidste par dage er det strømmet ind med bestillinger på undervisningsmaterialet fra lærere i hele landet. Det er vi selvfølgelig meget glade for, da vi ved, hvor vigtigt taknemmelighed er for vores trivsel, fortæller Jakob Mejlholm.

Mindhelper rækker ud under COVID-19

Mindhelper udvikles og udbredes af de fem regioner i fællesskab og er forankret i Telepsykiatrisk Center, der er en del af psykiatrien i Region Syddanmark. Målet for 2021 er at udbrede projektet endnu mere, så unge i hele landet kan få hjælp til en forbedret trivsel.

– Med Mindhelper stiller vi i regionerne en platform til rådighed, hvor vi trods nedlukninger i samfundet har mulighed for at tilbyde hjælp og rådgivning til unge. Vi er rigtig glade for, at vi når ud til så mange, og det arbejde vil vi fortsætte med i år, fortæller Charlotte Rosenkrantz Josefsen, Administrerende sygehusdirektør i Psykiatrien i Region Syddanmark.