Minibyens minimurere arbejder også i vintermånederne

VARDE MINIBY er verdens ældste historisk korrekte miniatureby, der viser VARDE BY i størrelsesforholdet 1:10 som den så ud i 1866.
Minibyen ejes af Varde Kommune og ligger midt i den smukke Arnbjerg Park tæt på Vardes centrum,
Minimurerne sørger for vedligeholdelse af bygninger i minibyen og på deres værksted, der ligger tæt på minibyen er det muligt at følge processen fra ler, mursten, byggeri til de færdige huse i minibyen. Minimurerne er en gruppe fingersnilde herrer, fortrinsvis pensionister, der hver formiddag mødes på værkstedet og i minibyen for at skabe de smukke detaljerede huse.
Husk at du tirsdag og torsdag fra kl. 9 – 12 kan besøge minimurerne på deres værksted tæt på Varde Miniby.

Her kan du følge processen fra ler til mursten – og fra mursten til minihus.

Adressen er Lundvej 4A.

Vidste du, at minimurerne fra Varde Miniby har deres egen Facebook-gruppe? Her kan du læse mere om indsamlingen til renoveringen af deres værksted og følge med i nyheder fra minimurernes dagligdag.

Klik HER

Minimurerne i Varde er kendte for deres store sans for detaljer og deres hittepåsomhed. Den seneste idé blev afsløret i november sidste år, hvor tidligere borgmester Erik Buhl klippede den røde snor på minimurernes seneste bygningsværk.

De dygtige håndværkere har simpelthen bygget en kopi af deres eget værksted, som er beliggende på Lundvej.

Borgmesteren roste i sin tale minimurerne for deres flotte arbejde og deres medvirken til at styrke indlandsturismen i kommunen.
Varde Miniby er kendt som en flot attraktion ikke mindst pga. minimurernes utrættelige arbejde med at bygge og restaurere bygningerne anno 1866. Erik Buhl benyttede anledningen til at fortælle, at byrådet har afsat 100.000,- kr. til Varde Miniby Fonden, der for øjeblikket samler penge ind til at renoveres minimurernes værksted.

Den nye minibygning er dog af nyere dato, da huset blev bygget i 1941. Dette har givet nogle andre udfordringer end normalt. Her er f.eks. tagrender og nedløbsrør, hvilket husene i minibyen ikke har pga. deres alder. Helt unikt ved netop denne bygning er desuden, at samtlige minimurere har leveret en eller anden form for arbejde på huset – helt fra produktionen af mursten, over murerarbejdet og beslag og skilte på bygningen.