Minimurerne gør det igen

Minimurerne i Varde er kendte for deres store sans for detaljer og deres hittepåsomhed. Den seneste idé blev afsløret torsdag, hvor borgmester Erik Buhl klippede den røde snor på minimurernes seneste bygningsværk.
De dygtige håndværkere har simpelthen bygget en kopi af deres eget værksted, som er beliggende på Lundvej.
Borgmesteren roste i sin tale minimurerne for deres flotte arbejde og deres medvirken til at styrke indlandsturismen i kommunen.
Varde Miniby er kendt som en flot attraktion ikke mindst pga. minimurernes utrættelige arbejde med at bygge og restaurere bygningerne anno 1866. Erik Buhl benyttede anledningen til at fortælle, at byrådet har afsat 100.000,- kr. til Varde Miniby Fonden, der for øjeblikket samler penge ind til at renoveres minimurernes værksted.
Den nye minibygning er dog af nyere dato, da huset blev bygget i 1941. Dette har givet nogle andre udfordringer end normalt. Her er f.eks. tagrender og nedløbsrør, hvilket husene i minibyen ikke har pga. deres alder. Helt unikt ved netop denne bygning er desuden, at samtlige minimurere har leveret en eller anden form for arbejde på huset – helt fra produktionen af mursten, over murerarbejdet og beslag og skilte på bygningen.