Musikken kan noget helt unikt

Varde Musik & Billedskole:
– Man skal være påpasselig med at sige, at musikken hjælper dig til at blive bedre til matematik og alt muligt andet, selv om den godt kan gøre det. Musikken kan noget helt unikt.
Tove Sørensen startede på blokfløjte i varde musikskole i første eller anden klasse, nogenlunde på samme tidspunkt som Musikskolen blev grundlagt.
– Jeg shoppede en del rundt i min tid i musikskolen. Hver gang sæsonbrochuren udkom, husker jeg det som en gavebod, hvad mon jeg skulle vælge at spille i år?
Kor, blokfløjte, marimba og trommer (fordi det skulle man spille før man kunne komme til at spille marimba) var Tove rundt om, og endelig bassen, som hun faldt for på efterskole med Jeppe Smith Olesen som sin første lærer.
– Da jeg så startede i gymnasiet forsatte jeg med at spille bas hos Nicolas Kock, der var lærer i Musikskolen på det tidspunkt. Han var startet på at samle et rigtigt bigband, og det var ambitiøst, vi var kun fire i starten. Ret hurtigt fik han dog samlet folk sammen, ikke bare fra Varde, men også fra de omkringliggende kommuner, og da jeg gik ud af gymnasiet tre år senere havde vi et næsten fuldt besat bigband. Nicolas var en god lærer for mig.
Fordi jeg var ny på bassen, skulle jeg hurtigt lære en masse for at kunne følge med i bigbandet, og jeg husker Nicolas lavede en masse kassettebånd til mig som en øvehjælp.
Efter gymnasiet var Tove elev på Vestbirk Højskole, der havde en god musiklinje, og hun blev senere lærer på højskolen de sidste par år, inden den lukkede.
Så flyttede hun til Århus.
– Jeg brugte nogle år på at spille alt hvad jeg kunne, og samtidig fik jeg undervisning i klaver og hørelære på Aarhus Musikskole. Det var egentlig et langt tilløb til at søge på musikkonservatoriet, det krævede en masse selvtillid, og var ikke noget man bare lige gjorde.
Nicolas Kock havde altid været god til at bakke op og være målrettet på mine vegne, det var godt at have med i bagagen og uden det var jeg aldrig blevet musiker. Men først da jeg på et sommerkursus afholdt af FAJABEFA (der i dag hedder i dag Rytmisk Musik Danmark) fik at vide, at det var nu, jeg skulle søge ind, så var beslutningen taget.
Det var bare fedt at komme på konservatoriet, jeg elskede det! Det, at være sammen med andre, der ville det samme som mig i døgndrift var bare mig, jeg havde det som en fisk i vandet!
I dag arbejder Tove ligeligt som musiker, underviser og forfatter, og hun er for kort tid startet i Brøndby Musikskole, hvor hun bl.a. skal arbejde med musik i indskolingen i Brøndby Kommune.
Det betyder meget for Tove at få musikken ud til børn i folkeskolen, og udover at være forfatter til forskellige undervisningsbøger, er hun medstifter af www.spil-smart.dk, hvor hun sammen med en kollega har udviklet et helt univers af undervisningsmateriale til brug for musikundervisningen i folkeskolen.
– Jeg vil gerne sørge for at alle børn ved, at de kan spille musik, og at alle kan være med. Musikken er en del af vores DNA, vi har altid spillet musik, de første instrumenter blev lavet for 40 tusinde år siden! Musik er noget vi gør sammen, det noget socialt, og det er vigtigt for mig, at børn finder ud af.
Kan være et billede af en eller flere personer, personer, der spiller musikinstrumenter, guitar, indendørs og tekst, der siger "Anette Tinghus 2020"
1