På 10iCampus runder de dette år af med den obligatoriske selvvalgte opgave – eleverne skal lave og forsvare en opgave, hvor de har fordybet sig i det job, de umiddelbart kan se sig selv i.
Nanna Tronborg fra Skovlunde har en plan om at læse medicin, når hun er færdig med gymnasiet:
– Det er allermest det her med at kunne hjælpe mennesker, gøre en forskel. Jeg regner med at uddannelsen kommer til at tage mellem 6 og 13 år. Og det er fordi, jeg sagtens kan se mig selv læse videre og specialuddanne mig indenfor kræftforskning eller som børnelæge. Eller måske som privatpraktiserende læge. Jeg ved godt, der følger en god løn med at blive uddannet læge, men det er faktisk ikke det, der trækker. Jeg kan bare rigtig godt se mig selv som læge i fremtiden. Planen er at søge ind på medicinstudiet i Århus efter gymnasiet.
OM: Den obligatoriske selvvalgte opgave (OSO) er, som navnet antyder, en obligatorisk del af undervisningen i folkeskolens 10. klasse.
Ifølge bekendtgørelsen skal opgaven give eleven mulighed for at arbejde selvstændigt med et givent emne, der tager sit udgangspunkt i elevens uddannelsesplan og valg af ungdomsuddannelse, herunder aktiviteter i form af brobygning og andet. Det skal tilstræbes, at opgaven så vidt muligt placeres i forlængelse af brobygningsforløb eller kombinationer af brobygnings- og praktikforløb, således at opgaven kan indgå som en del af elevens efterbehandling heraf. I udarbejdelsen af opgaven skal eleven anvende varierede arbejdsmetoder og udtryksformer.