Ny sejr over B1909 i DS premieren

Vardes DS-hold har fået en glimrende start på efterårssæsonen. Pokalsejren i onsdag blev lørdag fulgt op af en ny sejr på 2-0 i 2. dagsgildet mod B1909. Sejren kan der ikke pilles ved, men fynboerne ydede væsentlig mere modstand end i onsdagens kamp, og især efter pausen havde hjemmeholdet svært ved at få styr på spillet.

I startformationen var der come back til Victor Wagner efter 6 års fravær i det centrale forsvar, hvilket åbnede mulighed for at flytte Bogi ud på venstre back positionen. På midten startede Mads Bonnén inde centralt i stedet for Andreas Blåholm, mens Simon Jelstrup og Lasse Holm udgjorde kanterne i stedet for Søren Hermansen og Malthe Kilmark.

De første 45 minutter var spillemæssigt en lige affære med ganske få målchancer. Fynboerne spillede med en højt liggende bagkæde, hvilket aftvang en del off side kendelser mod Vardes frontløbere, ligesom keeperen i flere tilfælde agerede en succesfuld libero.

Midt i halvlegen gik det dog galt for fynboerne, da et langt udspark fra Lasse TK havnede hos Simon Matras, som resolut afdriblede en forsvarer i feltet og sendte bolden i nettet til Varde føring på 1-0.

Udeholdets eneste reelle chance kom et par minutter før pausen da Mikkel Blåholm mistede fodfæstet i feltet på den våde bane, men Jakob Tonnesen afslutning havnede heldigvis i sidenettet.

Lige før halvleg var Jonas Alsted tæt på at øge føringen, men hans afslutning på en frisparksbold fra Lasse Holm ramte desværre overliggeren og strøg til målspark.

Varde startede bedst efter pausen, og allerede i det andet minut bragte Simon Matras Varde på 2-0, da han omsatte en dyb aflevering fra Andreas Blåholm til en sikker scoring.

Om målet virkede som en sovepude for hjemmeholdet vides ikke, men gæsterne overtog et spillemæssigt momentum stort set kampen ud, hvor hjemmeholdet havde svært ved at holde fast i bolden. Alt for ofte blev der forsøgt med lange bolde fra forsvaret frem til Simon Matras, som alene fremme var på en næsten umulig opgave.

Det spillemæssige overtag til gæsterne afstedkom dog kun ganske få chancer til en reducering. Det centrale forsvar med Viktor Wagner og Mikkel Blåholm havde ikke problemer med at afvise fynboerne i luftspillet, og kun i et enkelt tilfælde efter 20 minutters spil blev en fynbo spillet fri i feltet ved jorden, men afslutningen manglede kvalittet.

Med 5 minutter igen var Jonas Lund tæt på en reducering på et frisparksforsøg, som tog ydersiden af stolpen, hvorefter kampen fadede ud uden yderligere scoringsforsøg.

Holdets næste opgave er på fredag, hvor holdet skal op mod B1913 med kampstart kl. 19.00 på banen ved Odense Universitet.