Ny teamleder på Musik & Billedskolen

Helle Munksgaard Petersen, der har været ansat siden 2019 i Musik & Billedskolen, er for nyligt blevet forfremmet til Teamleder.

Helle, der stammer fra Skærbæk, er uddannet i musik på universiteterne i England, og i 15 år, inden hun kom tilbage til Danmark i 2017, var hun leder af musikafdelingen på Robert Smyth Academy i Leicestershire. Ud over at undervise, har hun de seneste par år været koordinator for Musik & Billedskolens undervisning i kommunens skoler. Her trækker hun dels på sine erfaringer fra England og dels på sin stærke overbevisning om, at musik er for alle borgere i alle aldre, og både i bredden og eliten.

– Min vision er at opbygge stærke musiske miljøer med flere tilbud til alle borgere. For at skabe chancelighed skal alle børn have mulighed for at lære et instrument igennem folkeskolen. Døren skal åbnes for opdagelsen af, hvad det betyder at kunne fordybe sig i et instrument, og indgå i et musikalsk fællesskab, så snart man mestrer bare én tone.

Et af de konkrete resultater af Helles vision er orkesterklasser på fire skoler i kommunen.

– Min erfaring fra folkeskolen og vores orkesterklassearbejde er, at de fleste børn gerne vil lære instrumenter, og at orkesterinstrumenter er lige så attraktive som klaver, guitar og trommer, siger Helle, der gerne ser det styrket i et større perspektiv; Talentlinjer og -klasser bør også udbydes i kulturfag. Sport er godt, men bør ikke fortsætte med at overskygge musik, som er lige så berettiget og værdifuldt et dannelsesaspekt, der i høj grad bidrager til sundhed og trivsel, slutter Helle Munksgaard Petersen.

Foto: Niels Linneberg