Opskrift: Hurtig smuldre-æblekage

September er æblekage-tid…

Måske har du æbler i haven – eller er så heldig at naboen har, og de ikke kan nå at spise dem alle?

Her er et bud på en æblekage i kategorien “vanedannende” – og den er både testet og godkendt af redaktionen. Og i øvrigt super nem og hurtig at lave.

Smuldre-æblekage:

6 æbler – 1 spsk kanel – 3-4 spsk sukker

100 g havregryn – 100 g smør – 100 g sukker – 50 g hakkede mandler

Tænd ovnen på ca. 225 grader – alm. ovn. 

Bland sukker og kanel sammen til kanelsukker. Skræl og skær æbler i tynde både og vend dem i kanel og sukker

Smuldr havregryn, sukker, mandler og smør sammen

Smør en tærteform og læg æblerne i. Herefter dækkes med smuldredejen.

Kagen bages i en forvarmet ovn i ca. 30 minutter

Nydes med iskold flødeskum eller creme fraise – mums….