September er æblekage-tid…
Måske har du æbler i haven – eller er så heldig at naboen har, og de ikke kan nå at spise dem alle?
Her er et bud på en æblekage i kategorien “vanedannende” – og den er både testet og godkendt af redaktionen. Og i øvrigt super nem og hurtig at lave.
Smuldre-æblekage:
6 æbler – 1 spsk kanel – 3-4 spsk sukker
100 g havregryn – 100 g smør – 100 g sukker – 50 g hakkede mandler
Tænd ovnen på ca. 225 grader – alm. ovn.
Bland sukker og kanel sammen til kanelsukker. Skræl og skær æbler i tynde både og vend dem i kanel og sukker
Smuldr havregryn, sukker, mandler og smør sammen
Smør en tærteform og læg æblerne i. Herefter dækkes med smuldredejen.
Kagen bages i en forvarmet ovn i ca. 30 minutter
Nydes med iskold flødeskum eller creme fraise – mums….