Eventyreren Rasmus Kragh vil fra 12. november vandre alene til Sydpolen. Undervejs samler han ind til Julemærkehjemmene. For ligesom ham skal børnene kunne tro på dem selv for at overvinde deres udfordringer.
Foto:Rasmus Kragh mødte inden ekspeditionens start børnene på et Julemærkehjem.
Nogle udfordringer kan være så store, at man ikke tror, man kan klare dem. At blive mobbet hver dag i skolen eller at være den eneste i klassen, som ikke har nogen venner.
Eller som i Rasmus Kraghs tilfælde: At gå alene til Sydpolen. En tur på 1.130 km i kulde og uden hjælp fra nogen undervejs.
Rasmus Kragh er en eventyrer, der som den første dansker besteg Mount Everest uden brug af medbragt ilt. Fra d. 12. november og til et stykke ind i januar tager han på ekspedition på Antarktis, hvor han vil vandre alene fra kysten og ind til den geografiske sydpol.
Undervejs samler han ind til Julemærkehjemmene, der støtter børn, som kæmper med mobning, ensomhed og mistrivsel.
“Det er vigtigt at gøre en forskel, når man kan. Julen handler om at give – dette er min julegave til vores børn”, siger Rasmus Kragh.
Det kræver mod og vilje
Ramus Kragh var inden afrejse på besøg på et Julemærkehjem. Her mødte han børnene og hørte deres fortællinger om, hvordan de får hjælp i deres kamp mod mobning og ensomhed.
For selvom der er langt fra et Julemærkehjem i Danmark til kulden på Sydpolen, har de alle det til fælles, at de kæmper en kamp, som kræver mod og vilje til forandring.
“Dette er ikke kun en rejse til Sydpolen, men også en rejse indad – en udforskning af menneskelig kapacitet, mod og forandringsevne. Jeg vil vise, at der er en vej, hvor du kan være dig selv, stå stærkt og gøre en forskel, uanset hvem du er”, siger Rasmus Kragh.
Børnene opmuntrer ham undervejs
For at støtte ham under sin ekspedition har børnene fra Julemærkehjemmene Hobro og Fjordmark skrevet breve og lavet videohilsner med opmuntrende beskeder til ham, som han kan læse og se undervejs. Han vil desuden plante et flag med Julemærkehjemmenes logo, når han når målet.
”Vi er utroligt glade for, at Rasmus har valgt at gøre opmærksom på børnenes sag, og det store arbejde vi hver dag gør på Julemærkehjemmene for at hjælpe dem. Ligesom Rasmus står de over for nogle voldsomme udfordringer, som kræver mod og vilje at overvinde. Vi håber, at alle, der følger Rasmus’ færd mod Sydpolen, vil støtte indsamlingen, ligesom børnene støtter Rasmus på hans vej mod målet”, siger direktør i Julemærkefonden, Søren Ravn Jensen.
• Følg Rasmus Kraghs ekspedition her: Alenetilsydpolen.dk
• Støt indsamlingen her:
https://indsamling.julemaerket.dk/en/fundraisers/alene-til-sydpolen-for-julemaerkebornene1
Julemærkehjemmene
• Hvert år får op mod 1.000 børn et ophold på et af de fem Julemærkehjem
• Det er børn, som kæmper med mobning, ensomhed og mistrivsel
• Opholdet varer 10 uger og er en pædagogisk indsats, som styrker børnenes mentale, sociale og fysiske sundhed.