Vi tænder op i grillen og håber at vejret holder 🙂
Jeg har købt nye danske kartofler og asparges ved Loklindt Grønt, kyllingebryster fra Hopballe og hevet en håndfuld friske hvidløg op fra køkkenhaven.
Så der er lagt op til endnu et simpelt måltid af gode danske sommerråvarer sammen med kølig amerikansk Chardonnay 🙂
God weekend der ude
Opskrift
ANTAL4 PortionerKATEGORIHovedret
FORBERELSESTID30 minTILBEREDNINGSTID20 minTID I ALT50 min
Det skal du bruge
Kylling600 g kyllingebryst med skindSaften fra 1/2 citronRevet citronskal fra 1/2 citron2 spsk oliven olie2 fed hvidløgSalt og peberTilbehør8 stk hvide asparges800 g nye danske kartofler4 stk friske hvidløg50 g hasselnødder50 g smør
Sådan gør du
Kylling1Knus hvidløg, riv citron og pres saften
Bland det i en frysepose sammen med olie og lidt salt og peber
Kom kyllingebryst i og marinerer i en times tid2Grill kyllingebrysterne på god varme, så det bliver sprøde og giv dem indirekte varme, så de er gennemstegte
Tilbehør3Skræl asparges og skær enderne af
Skær enderne og toppen samt det yderste lag af de hele hvidløg
Vask kartoflerne4Kog kartoflerne i ca. 10 min
Gril asparges og hvidløg5Skær hasselnødderne i halve og rist dem gyldne i en kasserolle
Tilsæt smør og brun detVin skal der til6Åben vinen – gerne en chardonnay
Vi drak en amerikansk fra columbia valley (90 kr Winefamly)