Vælgerne har talt!

Pressemeddelelse, Socialdemokratiet Varde
”Borgmesteren har konstitueret sig med klassekammeraterne – Jeg skal love jer for, at jeg nok skal holde øje med dem, når de holder klassens time”

Vælgerne har ellers talt – og med stemmesedlen givet karakterer. Der er pil opad til socialdemokratiets vision om familievenlighed – og kraftig pil nedad til skolestruktur og økonomiske strammer holdning.

Desværre var signalerne ikke kraftige nok til at slå en kile ind i det borgerlige flertal i kommunen. Der er lavet en smal borgerlig konstituering, der lader hånt om en tredjedel af vælgerne i kommunen – det kan vel nok kaldes magt arrogance.

Det er synd for Varde, der nok var bedre tjent med en afbalanceret bred konstituering. Når det så er sagt så er der også fordele. Os der står udenfor døren er mere frit stillet i forhold til at sikre en åben dialog både I og udenfor byrådssalen, og vi kan mere frit ytre os i forhold til vore kerneværdier – end hvis vi var fedtet ind i diverse konstitueringsaftaler.

Vi gik til konstitueringsforhandlinger med Venstre med en positiv holdning, hvor vi ikke kom med ultimative men konstruktive forslag, f.eks. oprettelse af et særskilt erhvers/turismeudvalg, med den hensigt at styrke indsatsen også på turismeområdet, som er så vigtig for Varde Kommune”.

Vi kan derfor love vælgerne at vi i opposition vil synliggøre overfor vælgerne, hvor vi er i forhold til den førte politik i byrådet.
Vi vil sætte alle vore kræfter ind på med dialog at præge politikken i Varde – og love en aktiv opposition.

/Socialdemokratiet Varde