Varde Faldskærmsklub får overrakt Årets Idrætspris

På Varde Kommune Idrætsråd’s årsmøde den 15.juni 2021 fik Varde Faldskærmsklub overrakt Årets Idrætspris. Overrækkelsen fandt sted på Næsbjerghus hvor faldskærmsklubben inden mødestart kom flyvende, og 4 mand sprang ud – den ene med Dannebrog.

Årets Idrætspris 2020
Varde Kommunes Idrætsråd har besluttet, at Årets Idrætspris 2020 går til Varde Faldskærmsklub.

Beskrivelse og motivation:
Varde Faldskærmsklub ligger lidt udenfor Varde, og er Danmarks største klub af sin art. Klubben bliver drevet af frivillige instruktører, piloter, og medlemmer. Klubbens fly tilhører klubben selv, og priserne for diverse spring er imellem landets mindste.

Varde Faldskærmsklub kunne den 13. februar 2019 fejre 50års jubilæum i Dansk Faldskærmssport.

Klubben blev oprettet den 13. februar 1969 af 13 befalingsmænd fra Varde Kaserne – derfor tallet 13 i logo.

Varde Faldskærmsklub dominerer i Danmark og i udlandet hvor de årligt henter mange medaljer hjem til klubben.

I 2019 havde klubben 710 medlemmer. Klubben uddanner civile og værnepligtige hold. Det er omkring 350 om året.

Varde Idrætsråd har valgt Varde Faldskærmsklub til at modtage Årets Idrætspris 2020 fordi klubben sætter Varde på Danmarks kortet, og dermed Danmark på verdenskortet.

Jeres utrættelige træning og mod inspirerer civile og tjenestegørende i hele Varde Kommune. Jeres lille flyver er kendt for lyden som gør, at man tænker ”nu er jeg hjemme i Varde, og her falder der mænd ned fra himlen”. I leverer oplevelser for både store og små, for de nervøse og for de erfarne.

I opdrager vores unge i fællesskab, i sikkerhed, og hold indsats.

I minder de ældre om at intet er umuligt, for den som bærer viljen. I besidder et usammenligneligt mod ved igen og igen at flyve afsted og tro på, at I kan bære andres liv i jeres hænder ved eksempelvis tandem spring, og vide at det går godt.

I er professionelle. I er modige. I er dygtige – I sætter verdensrekorder. I er omfavnende. I kærer jer om jeres klub og medlemmer på en helt speciel måde. I er indbydende, og I dyrker idræt på højt plan.

Tillykke til hele Varde Faldskærmsklub med jeres utrættelige succes og med prisen fra Varde Kommunes Idrætsråd.

Formand Dorthe Holm Jacobsen