Varde hentede 1 point hjemme mod Kolding B

En rodet, men særdeles underholdende kamp, hvor holdene havde hver deres halvleg, endte 3-3, hvilket Varde kunne være mest tilfreds med. Pausestillingen var 3-2 til gæsterne.

Som følge af skader, karantæner og afbud var der rokeret gevaldigt rundt på startelleveren defensivt, og inden den optimale formation kom på plads efter godt en halv times spil, havde gæsterne bragt sig foran 3-1 og kunne reelt have lukket kampen inden pausen.

Hjemmeholdet var derimod bedst i de sidste 45 minutter, og efter en tidlig udligning havde holdet flere gode muligheder for at bringe sig foran, mens gæsterne var tæt på at hente alle 3 points på et par gode muligheder i tillægstiden.

Varde fik ellers en god start på kampen med en stor chance til Niclas Holm i det 2. minut og et super indlæg fra Mikkel Fischer i det 4. minut, men herefter viste det sig hurtigt, at 3-mandsforsvaret slet ikke var i stand til at matche gæsternes offensiv.

Kolding B kom på 1-0 i det 17. minut, da Kristoffer Sørensen uheldigvis snittede et indlæg fra venstre kant forbi en prisgivet Lasse T. Kristiansen. 5 minutter senere viste Sophus Raarup sin farlighed for første gang, da han helt fri i feltet afsluttede på stolpen, og minuttet efter måtte Lasse T.K. agere redningsmand efter et godt forsøg.

Minuttet efter fik Varde dog bragt balance i regnskabet, da Mikkel Fischers afslutning efter et rush på 3/4 banelængde kun blev halvklaret af Sander Skovly i gæsterne smål, hvorefter Mikkel Blåholm sparkede riposten i nettet.

Glæden varede dog ganske kort, for allerede minuttet efter bragte Sophus Raarup gæsterne på 2-1, da han headede et hjørnesparksindlæg i nettet. 5 minutter senere bragte samme Raarup gæsterne foran 3-1, hvor Joachim Puggaard i et  forgæves redningsforsøg blot kunne give bolden det sidste puf ind i netmaskerne.

Stor kamp af Lasse T. Kristiansen, som fortjent blev kåret som dagens “man of the match”.

Herefter ændrede trænerstaben formationen til den sædvanlige 4:4:2, hvilket straks gav mere stabilitet i de bagerste rækker.

Med godt 5 minutter tilbage af halvlegen fik Varde nyt håb, da Joachim Puggaard elegant sparkede bolden op i det fjerneste hjørne efter en god aflevering fra Jesper “mc” Christiansen. I de sidste par minutter inden pausen diskede Lasse T.K. igen op med et par flotte redninger og holdt dermed Varde inde i kampen.

Varde holdet brugte væsentlig længere tid i omklædningsrummet i pausen end gæsterne, men minutterne var givet godt ud, da det var et Varde hold med en langt bedre organisation, der kom på banen.

Efter blot 2 minutters spil havde Mikkel Blåholm en stor chance for at udligne, da Bogi Høgnason Eriksen spillede ham fri med en lang dyb aflevering. Gæsternes keeper reddede dog Blåholms afslutning til et hjørnespark, som efterfølgende endte med en scoring af Niclas Holm på en aflevering fra Mikkel Blåholm.

I den efterfølgende periode sad Varde godt på spillet og Blåholm var af flere omgange tæt på at bryde igennem uden at den oplagte mulighed dog kom. Forst havde et drøn af et langskud med et kvarter tilbage af kampen, som keeperen flot vippede over overliggeren.

I tillægstiden var Kolding tæt på at afgøre kampen i flere omgange. Først fik Kristoffer Sørensen clearet bolden på en friløber, derefter headede Joachim Puggaard væk på stregen inden en afslutning sneg sig lige forbi stolpen.

Cheftræner Søren Pallesen var ikke bleg for at påtage sig skylden for de defensive problemer den første halve time: ” 3-mands bagkæden med spillere på nye positioner og en ny spiller fungerede slet ikke efter hensigten. Det var først da vi gik tilbage til 4:4:2 formationen, at det begyndte at ligne noget, og stor ros til spillerne for en god 2. halvleg”.

Med det ene point beholder Varde 4. pladsen i puljen med 8 points, samme antal points som OKS, som dog har spillet 2 kampe mere end Varde.

Holdets næste opgave er på lørdag, hvor holdet skal en tur til Odder.