Varde Kommune åbner fire lokale covid-19-teststeder

I Ølgod, Agerbæk, Varde og Outrup bliver det fra denne uge muligt at blive kviktestet for covid-19.

Fra tirsdag d. 19. januar kan borgerne blive kviktestet for Covid-19 fire steder i Varde Kommune. De fire steder er Varde, Ølgod, Agerbæk og Outrup. Dermed bliver der lettere adgang for borgerne i Varde Kommune til at blive testet for coronavirus.

I Varde og Agerbæk parkerer Falck en testbil på p-pladsen ved det tidligere Varde Hjertecenter og på p-pladsen ved det gamle bibliotek i Agerbæk. Bilen kommer henholdsvis tre og to dage om ugen. I Outrup og Ølgod er det også Falck, der kommer til at teste borgerne. Det sker henholdsvis tre og to dage om ugen hos Outrup Golfklub og på Nobias Sales Academy.

Hurtigtest uden tidsbestilling

Teststederne er uden tidsbestilling, og borgerne kan blive testet i tidsrummet mellem kl. 13 og 18 alle dage (12-17 i Varde fredag). Det er vigtigt, at borgerne bærer mundbind og holder to meters afstand til andre.

Hvis testen er positiv, ringes borgeren op indenfor 30 minutter. Herefter overdrages svaret til Statens Serum Institut og smitteopsporingen. Ved et negativt svar gives der ingen tilbagemelding.

Hanne Josefsen, Sundhedschef ved Varde Kommune:

Som kommune er vi glade for, at vi nu kan imødekomme borgernes ønske om at have nemmere adgang til covid-19 test. Med de fire nye teststeder får de fleste borgere kortere til at blive testet, og vores håb er, at det kan være med til at bryde endnu flere smittekæder.

Fakta

Borgerne må ikke have symptomer på Covid-19, hvis de benytter sig af kviktest. Er man nær kontakt til en smittet eller har symptomer, skal man benyttet en såkaldt PCR-test, der bestilles gennem www.coronaprøver.dk

Teststeder og åbningstider

Varde, parkeringspladsen ved det tidligere Hjertecenter, Søndertoften 20, 6800 Varde

Mandag kl. 13-18
Onsdag kl. 13-18
Fredag kl. 12-17

Outrup Golfklub, Rottarpvej 40, 6855 Outrup

Mandag kl. 13-18
Onsdag kl. 13-18
Fredag kl. 13-18

Nobia Sales Academy, Industrivej, 6870 Ølgod (overfor Ølgod Vandværk)

Tirsdag kl. 13-18
Torsdag kl. 13-18

Agerbæk, parkeringspladsen ved det gamle bibliotek, Kærvej 2, 6753 Agerbæk

Tirsdag kl. 13-18
Torsdag kl. 13-18