Varde krigede en 1-0 sejr hjem over B1913

Med sit første mål for DS sikrede Bogi 1-0 sejren med et hovedstødsmål efter hjørnespark
På en forrygende fight og en stærk defensiv, som havde godt styr på fynboernes standarder lykkedes det Vardes DS-hold at forsvare den tidlige 1-0 føring, som Bogi Høgnason Eriksen sikrede efter godt 10 minutters spil.

Trænerstaben havde valgt at vende tilbage til den gammel kendte 4:4:2 startformation, som mange af spillerne er mest komfortable med. Mikkel Blåholm var tilbage i det centrale forsvar sammen me dVictor Wagner, mens Simon Jelstrup og Bogi havde back positionerne. Lasse Holm udgjorde den centrale midtbane sammen med Mads Bonnén, mens Søren Hermansen startede inde på højre kant. Endelig var Kasper Køhlert rykket helt i front.

Kampen fik en livlig start, hvor gæsterne havde et par gode skudforsøg ved henholdsvis Nicklas Stokholm og Anders Eling indenfor de første 10 minutter. Herefter sparkede Kasper Køhlert lige forbi stolpen på det næste angreb, inden Bogi ved forreste stolpe headede en hjørnesparksbold fra Niclas Holm i nettet til en 1-0 føring.

Efter en god halv times spil måtte Varde foretage den første udskiftning og formationsændring, da Mads Bonnén måtte lade sig udskifte efter en hård, men ren tackling. Det betød, at Kasper Køhlert blev rykket tilbage på den centrale midtbane, mens Malthe Kilmark røg ind i angrebet.

Begge hold forsvarede sig godt og bortset fra et enkelt godt forsøg fra gæsternes David Easter kort før pausen kom ingen af holdene frem til de oplagte chancer efter en jævnbyrdig 1. halvleg.

B1913 kom stærkt ud efter pausen og havde et stort spillemæssigt overtag de sidste 45 minutter, hvor hjemmeholdet havde svært ved at få greb om spillet.

Efter godt 5 minutters spil havde gæsterne bolden i nettet, men målet blev korrekt annulleret for hands, mens B1913 spillerne appellerede for et straffespark i situationen.

Herefter forsvarede Varde sig forbilledet halvlegen ud og holdt fynboerne fra de store muligheder med undtagelse af en dobbeltchance til Nicklas Stokholm med et par minutter tilbage af den ordinære spilletid. Indskiftede Mathias van Beest fik blokeret det første skudforsøg og i anden omgang var det Lasse T.k., som fik pareret afslutningen på riposten.

Gæsterne satsede voldsomt i slutfasen hvilket gav Varde flere gode muligheder på omstillinger, uden at det dog lykkedes at spille sig frem til den oplagte mulighed og hermed chancen for at lukke kampen.

Med de 3 uhyre vigtige points rykkede Varde en plads frem i tabellen, hvor holdet med 11 points ligger på en delt 6. plads sammen med næste weekends modstander på Sydbank Stadion FC Sydvest 05 Tønder.