Varmeløsninger for et behageligt indeklima

XL-BYG Outrup: Opvarmning om vinteren er rigtig dejligt, hvor den om sommeren er mindre nødvendig. Men hvordan finder du den rette balance uanset årstiden, så det hverken er for koldt eller for varmt? Der er mange måder, du kan varme din bolig op på. Hvad der passer perfekt til dine behov, kan du få inspiration til her på siden.

Hvordan opvarmer du din bolig?
Der er mange måder til at varme sin bolig op på. Vi har samlet tre variationer som du kan se herunder. Du har også mulighed for at klikke dig videre og se vores store udvalg af produkter til opvarmning af din bolig. Hvis du selv bygger din skorsten, skal du vide, at den skal være isoleret indvendigt, for at opnå sikker og optimal udnyttelse af brændet. Isoleringen opbygges af moduler, som limes sammen med skorstenslim indtil højden passer. Stålskorstene kan være en flot og diskret løsning både inde i stuen og ovenpå taget. Også disse opbygges i moduler, som du kan finde her på siden.

Varmepumper sikrer et sundt indeklima
Varmepumper er i de senere år blevet mere og mere anvendt af husejere til opvarmning af boligen. Det skyldes ofte de væsentlige besparelser på varmeregningen, som kan opnås ved installering af varmepumpe som erstatning af – eller supplement til oliefyr og naturgas. Samtidig vælges varmepumpen ofte som et mere miljøvenligt alternativ til opvarmning. Modellerne, du kan få i dag, er nemme at betjene, så opvarmning – og nedkøling for så vidt – kører helt automatisk, hvilket er en vigtig faktor i moderne husholdninger.

Brændeovnen er definitionen på hygge
Hos XL-BYG finder du et stærkt udvalg af kvalitetsovne. Vælg mellem fritstående og væghængte brændeovne i klassiske såvel som moderne designs fra mærker, du kender og kan stole på. Er du eksempelvis mest til den traditionelle, elegante støbejernsovn, eller passer en stilren skandinavisk model med lige linjer og glasparti bedre ind hjemme hos dig? Tænker du ligeledes på miljøet, når du vælger brændeovn, kan du kigge efter Energimærket og Svanemærket, som indikerer en ovn med CO2-neutral produktion og høj udnyttelse af brændet.

Hvilket brænde skal du vælge?
Du har måske stødt på begreberne lufttørret og ovntørret brænde uden at være helt sikker på forskellen, og hvad du skal vælge. Kort fortalt har ovntørret brænde en lavere fugtighedsgrad end lufttørret brænde, da det på forhånd er blevet tørret i ovn og leveres klart til afbrænding med det samme. Lufttørret brænde vil ofte være en billigere løsning, men det skal opbevares indendørs i flere dage, før du kan bruge det til effektiv, sund afbrænding. Derudover kan du overveje valget af træsort, da der er forskel på brændværdien i de forskellige typer. En tommelfingerregel er: jo tungere brænde, jo højere brændværdi. Derfor brænder fx ask, eg og bøg længere og udvikler mere varme end fx gran. Få overblik over dine muligheder i brænde i denne artikel.

Radiatorer og varmeblæsere
Der er ingen grund til, at dit værksted eller redskabsskur skal være ubrugeligt seks måneder om året. Skal du have varme i et udhus eller et rum uden indlagt varme, er en elradiator, olieradiator eller varmeblæser en god ide. Mobile radiatorer er også gode i sommerhuset, hvis du skal have hurtig opvarmning på en kold vinterdag. Du finder det hele i XL-BYG webshoppen.

Få meget mere information og rådgivning hos XL-BYG Outrup