“Vest” – Fotoudstilling i KunstLab

Månedens udstilling i KunstLab i februar er med fotograf Niels Linneberg.

Under titlen “Vest” centrerer udstillingen sig om indtryk fra det vestjyske, nærmere bestemt “Eventyrets Land”, den tidligere Blåvandshuk Kommune, hvor han har boet i næsten 30 år.

– Min største fornøjelse ved at fotografere er, at være nysgerrig og fastholde de spontane øjeblikke, jeg møder på min vej. Som regel er det på gader og stræder i storbyer, hvor jeg er en ivrig iagttager af menneskers samspil, både med hinanden og med det miljø vi færdes i.

Når jeg så er mæt af byen, er det omgivelserne i min hjemegn jeg opsøger. Her prøver jeg at bruge den samme nysgerrighed til at fastholde de stemninger, jeg møder, meget ofte med et menneskeligt aftryk som omdrejningspunkt, siger Niels Linneberg.

Glæden ved at fotografere stammer helt tilbage fra gymnasietiden, hvor mødet med spejlreflekskameraet, film og mørkekammer lagde grunden til interessen for fotografiet.

Skønt Niels Linneberg helt fra starten har haft en forkærlighed for det sort/hvide fotografi, er udstillingen i KunstLab dog en blanding af farve- og sort/hvide fotografier, der taler hvert deres sprog.

Niels Linneberg er autodidakt fotograf, og har ved siden af freelance opgaver udstillet ved en række lejligheder gennem årene, såvel solo som gruppeudstillinger. Her kan bl.a. nævnes udstillinger i Varde Kunstforening, Varde Kommunes Kunstforening, Janus, Galleri Patricia, Esbjerg og Kunstsalen i Oksbøl.

Udstillingen kan ses til og med 28. februar, hverdage 9-17, weekender 12-16

KunstLab
Vestervold 11, Varde

www.kunstlab.dk