I arbejdet på 10iCampus om uddannelsesmuligheder har Mads Lündorff valgt at kaste fokus på uddannelsen som landmand:
– Jeg er ikke sådan rigtigt vokset op i landmandsmiljøet – og så alligevel. Min mor er uddannet landmand men arbejder ikke længere som landsmand. Min bedstefar bor på et nedlagt landbrug, så det er nok lidt af det hele, der har gjort mig nysgerrig. Så var jeg på besøg på Kjærgård Landbrugsskole, og det gav mening. Jeg vil gerne starte der efter 10. klasse og helst med speciale i økologisk landbrug, og måske mest noget med korn. Men jeg afviser ikke, det bliver noget med dyr, for eksempel køer. Jeg synes det er vigtigt, at der fortsat er landbrug her i landet.
OM: Alle elever i 10. klasse skal lave OSO, som betyder Obligatorisk Selvvalgt Opgave. Den skal tage afsæt i din uddannelsesplan og dit valg af ungdomsuddannelse.
Den obligatoriske selvvalgte opgave (OSO) er, som navnet antyder, en obligatorisk del af undervisningen i folkeskolens 10. klasse. Formålet med opgaven er at give eleverne mulighed for at arbejde selvstændigt med et emne. Emnet skal tage udgangspunkt i elevernes valg af ungdomsuddannelse og i deres uddannelsesplan, hvor aktiviteter som fx brobygning indgår. Opgaven skal så vidt muligt placeres i forlængelse af brobygningsforløb eller kombinationer af brobygnings- og praktikforløb, sådan at opgaven kan indgå som en del af elevens efterbehandling heraf.
Mål
• At eleverne arbejder selvstændigt med et emne relateret til deres uddannelsesplan og valg af ungdomsuddannelse
• At eleverne undersøger og reflekterer over indhold, krav og muligheder i den uddannelse/det job, de vælger at skrive om
• At eleverne arbejder med varierede arbejdsmetoder og udtryksformer