1. april skal strandhunden i snor

Dyrenes Beskyttelse: Fra 1. april skal hunden i snor, når du lufter den på stranden. Heldigvis ødelægger det ikke strandturen for hunden, der stadig får en masse sanseoplevelser.

Fra 1. april skal hunden i snor, når du lufter den på stranden. Heldigvis ødelægger det ikke strandturen for hunden, der stadig får en masse sanseoplevelser.
Mange hunde elsker at komme på stranden, da stranden giver mange forskellige muligheder for stimulering af snuden og opdagelser i vandet. Fra den 1. april til den 30. september skal hundeejere ifølge naturbeskyttelsesloven holde deres hund i snor, når den luftes på de danske strande. Der er dog undtagelser for specifikke strande, så det er en god idé at holde øje med skiltningen på din lokale strand.

Tag hensyn til mennesker og dyr
Stranden skal være for alle, og det er derfor vigtigt at respektere de badende gæster. Der er dog også en anden god grund til at holde hunden i snor i denne periode. Yvonne Johansen, Dyreværnschef ved Dyrenes Beskyttelse forklarer:

– Efter 1. april er det vigtigt at tage hensyn til de ynglende fugle rundt omkring på strandene. Vi kan ofte ikke selv se dem, men vores hundes snuder kan nemt finde dem. Det er derfor vigtigt at give fuglene fred til at passe sine unger uden at skulle frygte løse rovdyr som hunde.

Der er også strande, hvor det er helt forbudt at lufte sin hund. Derfor skal man altid holde øje med skiltningen, uanset hvad tid på året, hunden bliver luftet

Selvom hunden skal i snor, så ødelægger det ikke hundens strandtur. Hunden vil nyde strandturen både med og uden snor, da den ikke bliver forhindret i at opleve alle strandens sanseindtryk selvom den har snor på.

– En af de vigtigste ting ved hundens daglige gåture er aktivering, og her er stranden helt fantastisk. På stranden får hunden som regel en masse uvante sanseindtryk, og det er uanset, om den er i snor eller ej, afslutter Yvonne Johansen.

FAKTA: 10 gode råd til hensynsfulde hundeejere
Vis hensyn overfor andre
Hils venligt
Træn et sikkert indkald
Sørg for, at din hund bliver socialiseret
Lær hundens sprog at kende
Kend din hunds personlighed
Træn din hund
Søg hjælp ved uønsket adfærd
Opfyld hundens behov
Overhold regler og påbud

 

Foto: Dyrenes Beskyttelse.