100 orkesterklasse- og korbørn samles til sammenspilsdag i Varde

I morgen, torsdag d. 1. juni, samles orkesterklasser fra fem skoler til en fælles sammenspilsdag sammen med to skolekor i Teater & Musikhuset på Vestervold.  Omkring 100 børn spiller og synger sammen i det store fælles orkester på tværfløjte, klarinet, saxofon, trompet, trækbasun og violin. 

Samarbejdet med folkeskolerne har en høj prioritet for Musik & Billedskolen. I denne sæson har 32 klasser i kommunen obligatorisk musik og valgfag, varetaget af lærere fra Musik & Billedskolen i et kompagnonsamarbejde med en lærer eller pædagog fra folkeskolen.

Orkesterklasserne er en del af dette samarbejde. Det er klasser, hvor alle eleverne i 4.-5.klasser får undervisning på orkesterinstrumenter i den obligatoriske musikundervisning.

– Det er andet år i træk, at vi afholder dette event. Feedback fra elever og lærere på folkeskolerne sidste år var meget positiv, så vi har valgt at gøre dette til en tradition. Tanken bag orkesterklasserne er at give alle børn chancen for at prøve at lære et orkesterinstrument på mindre hold igennem obligatorisk musikundervisning, og at facilitere særlige oplevelser i større kulturelle fællesskaber, hvor de selv er de primært udøvende i stedet for modtagende, siger Helle Munksgaard Petersen, teamleder i Musik & Billedskolen

Antallet af orkesterklasser er vokset hvert år siden starten i 2019, og Musik & Billedskolen har nu seks orkesterklasser i samarbejde med fem skoler: Næsbjerg Skole, Blåbjergskolen afd. Nørre Nebel og Outrup, Trane Skole & Børneby afd. Thorstrup, og Billum Friskole