Andelskassen i Varde besøger Varde Handelsgymnasium

En 1. HHX-klasse på Varde Handelsgymnasium havde mandag den 2. oktober besøg af Ninna Bork Christensen og Morten Skovgaard Madsen fra Andelskassen i Varde. Emnet for undervisningen var privatøkonomi.

Fokus på privatøkonomien

Når man starter som HHX elev, lærer man en masse om, hvordan virksomheder og deres økonomi hænger sammen. Men hvordan får man ens egen økonomi til at hænge sammen? Det fik eleverne mulighed for at blive lidt klogere på, da der var privatøkonomi på skemaet for en 1. HHX-klasse på Varde Handelsgymnasium.

Ninna Bork Christensen og Morten Skovgaard Madsen fra Andelskassen i Varde stod for undervisningen. Blandt emnerne var ”Når du flytte hjemmefra”, ”Kig dig godt for, når du låner penge” og ”Gode råd til budgetlægning og en sund økonomi”.

Unge i gældsfælden

– I Andelskassen ser vi det som en vigtig opgave, at vi hjælper unge mennesker med at komme godt fra land rent økonomisk. Derfor inviterer vi også vores unge kunder til deres første rådgivningsmøde i Andelskassen, når de fylder 18 år. Det er rigtig vigtigt, at de får en god start på deres økonomiske voksenliv. Kommer man skævt i gang, kan uheldige beslutninger komme til at præge ens liv alt for meget, siger Ninna Bork Christensen, souschef i Andelskassen i Varde, og fortsætter:

– Vi ved, at alt for mange unge ender i gældsfælden. Det gør de fordi, de aldrig har lært, hvordan man håndterer sin økonomi. Vi vil gerne hjælpe de unge godt i gang, og derfor komme vi meget gerne ud til undervisning på skoler.

I slutningen af 2016 var op imod 50.000 unge i alderen 18-30 år registreret som dårlige betalere i RKIregistret. Denne gruppe skylder i alt mere end 1,4 mia. kr. Selvom situationen er en smule forbedret, og antallet af RKI-registrerede for nogle aldersgrupper er faldet de seneste år, vidner tallene om, at der stadig er et stort behov for alle gode tiltag, der kan styrke læring om privatøkonomi og dens faldgruber.