Forårsrengøring? Få gode råd fra Helsam

Skal du igang med forårsrengøringen? Så har din lokale Helsam et par gode fif.

(Annonceartikel) Bliv inspireret til hvordan du rengører hele hytten på en mere miljøvenlig måde.
Sådan rengør du på en miljøvenlig måde – Undgå unødige ingredienser i dine rengøringsmidler med miljøvenlige produkter.

Rengøring er en vigtig del af husholdningen, da det både er med til at give et bedre indeklima og bedre velvære for dig og din familie. Men vidste du, at rigtigt mange rengøringsmidler indeholder unødvendige indholdsstoffer som hverken er gode for dig eller miljøet? I denne artikel giver vi dig gode råd til hvordan du på en miljøvenlig måde, kan rengøre hele dit hjem og samtidig skåne miljøet mest muligt.

Hvorfor tænke på miljøet når du gør rent?
Ofte når vi gør rent bruger vi vand og rengøringsmidler blandet sammen. Efter brug skylles vandet ud i vasken eller toilettet – men det forsvinder resterne af rengøringsmidlerne ikke af. Godt nok renses vandet på rensningsanlæg, men mange indholdsstoffer skal derefter bortskaffes på anden vis.

Det er ikke kun rengøringsmidlerne som indeholder stoffer der ikke bør ende i naturen. Også skuresvampe og klude indeholder mikroplast som både er miljøbelastende og skadeligt for sundheden. I dag findes der heldigvis mikroplastfri alternativer – disse finder du også her på Helsam og du kan læse meget mere om dem længere nede i denne artikel.

Sådan rengør du alt i huset miljøvenligt
Alle foretrækker et rent hjem, men der er mange ting du kan gøre for at din rengøring påvirker miljøet mindst muligt. Vælg de rette rengøringsmidler, brug dem i de korrekte doser og brug klude og skuresvampe som er bæredygtige og fri for mikroplast. Herunder finder du tips til din rengøring samt eksempler på miljøvenlige rengøringsprodukter du kan bruge.

Miljøvenlige rengøringsprodukter
Når du køber rengøringsmidler, så gå efter dem som er miljømærkede. De miljømærkede rengøringsprodukter indeholder mindre skadelige ingredienser og har oftere indhold af flere naturlige ingredienser. Produkterne er stadig effektive og sørger for at dit hjem bliver rengjort, men de skåner samtidig miljøet så meget som muligt.

Uanset om du leder efter afkalknings- og rensemidler, opvaskemidler, toiletrens, universalrengøring eller glas- og overfladerens – så finder du miljøvenlige alternativer her hos Helsam.

Hvis du døjer med kalkaflejringer i toilettet, i vasken eller badet, så er afkalkningsmidlet fra Sonett fantastisk. Sonetts afkalkningsmiddel kan desuden også anvendes til afkalkning af kaffemaskine, elkeddel, vaskemaskine og opvaskemaskine. Ved at afkalke får du flotte overflader, men også effektive maskiner som derover holder længere.

Til rengøring af overflader som bordplader, stole, vindueskarme mm. findes der forskellige rengøringsmidler både med og uden duft. Nogle af overfladerengøringsmidlerne kan desuden anvendes til gulvvask – dette finder du altid information omkring under det enkelte produkts produkttekst. Et produkt som både er miljøvenligt, skånsomt og effektivt er Rømers Bio Special Universal Rengøring. Bio Special fra Rømer er baseret på aktive stoffer fra kokospalmeolie og kan anvendes til rengøring af mere eller mindre alle typer overflader. Universalrengøringsmidlet fra Sonett med duft af citron og appelsin, efterlader dit rengjorte hjem med en skøn og mild duft af citron og appelsin.

Fedtede spejle og vinduer kan nemt rengøres med en glas- og overfladerens fra Sonett. Sprayen kan både bruges til rengøring af glas, men også rustfrit stål. Hvis din bils forrude er fyldt med døde insekter, klarer Sonett sprayen også dette. Spray på overfladen og lad midlet virke et minut eller to, hvorefter der tørres efter med en tør klud.

Et rent toilet er skønt og du bør altid have en toiletrens nær dit toilet. Undgå bakterieophobninger og grimme belægninger med en miljøvenlig toiletrens. Vælg en effektiv og miljøvenlig toiletrens fra mærker som Sonett og Ecover. Påfør toiletrensen rundt i hele toilettet og lad det virke 5-10 minutter hvorefter toiletbørsten bruges til at børste rent og fjerne den opløste snavs. Skyl ud og nyd et rent og flot toilet. Du behøver ikke bruge toiletrens hver eneste gang du gør toilettet rent. Rengør du dagligt, så nøjes med at bruge din toiletbørste 4-5 dage om ugen. Rengøring med toiletrens er mere end rigeligt én-to gange pr. uge.

I forbindelse med din opvask kan det godt betale sig at undgå skadelige ingredienser i dit opvaskemiddel. Selvom du skyller dit service og dine glas efter du har vasket dem, kan nogle af opvaskemidlets rester godt blive tilbage, og hvorfor risikere at få disse til tider skadelige stoffer ind i kroppen?

Vælg miljøvenlige og bæredygtige opvaskemidler som rengør ligeså effektivt som andre produkter. Hos Helsam finder du et bredt udvalg af miljøvenlige opvaskemidler, hvor nogle er med duft og andre uden. Vælg mellem mærker som Ecover, Ecooking, Rømer, Sonett og Maison Belle.

Når du vasker op så sørg for at bruge så lidt opvaskemiddel som muligt. Ofte er et par dråber rigeligt, hvorimod en stor mængde hverken rengør bedre eller mere effektivt. Følg altid det enkelte opvaskemiddels anbefalinger i forhold til dosering – det står altid beskrevet på det enkelte produkt.

Et populære opvaskemiddel hos Helsam er Ecover Too good to waste. Udover at være fremstillet af plantebaserede ingredienser, vand og ethanol, er emballagen fremstillet af 100 % genbrugsplast. Det betyder at både indhold og emballage efterlader så lille et aftryk på miljøet som muligt.

Mikroplastfri tilbehør til rengøringen
Måske har du allerede udskiftet de billige, farvede og mikroplastfyldte klude i dit hjem. Hvis ikke, så læs med her. De billige engangsklude er fremstillet af bl.a. mikroplast som både efterlades på de overflader du rengør, men også i vandet når du vasker dem i din opvaskemaskine eller vrider dem op i vasken. Mikroplast kan ophobe sig i menneskers kroppe, men også i dyrenes. Det samme gør sig gældende for de mangefarvede skuresvampe.

Vi har mikroplastfrie klude og skuresvampe som er fremstillet af træfibre og andre naturlige ingredienser. Derudover er de bionedbrydelige og efterlader et minimalt aftryk på miljøet.

Danske Maistic fremstiller både altmuligklude, gulvklude, svampe og skrubbere – alle miljøvenlige, bæredygtige og bionedbrydelige. Du finder også produkter fra If You Care og Sonett. Vælg mikroplastfrie klude og svampe til din rengøring, og sammen med dine miljøvenlige rengøringsmidler kan du bidrage til en noget mere miljøvenlig rengøring.

Til rengøring af overflader som borde, karme, lister osv. kan altmuligkludene fra Maistic anvendes. Kludene er fremstillet af træfibre og 100 % bionedbrydelige. De findes i farverne hvide, med grønt eller rødt print og kan alle vaskes ved 60 grader og tåler tørretumbling. Hvis du vælger at tørre dem på denne måde, skal du være opmærksom på, at levetiden nedsættes.

Din rengøring er ligeså effektiv og efterlader dit hjem ligeså rent som ellers.

Køb dine miljøvenlige rengøringsprodukter hos Helsam
Som du sikkert har fundet ud af, så finder du alt du skal bruge til en miljøvenlig og effektiv rengøring her på helsam.dk, men også i vores mange butikker over hele landet. Vælg de rengøringsprodukter og tilbehør du kan bruge i din rengøring, og kom i gang med at skåne miljøet mest muligt.

Læs mere HER, eller kig ind i din Helsam-butik i Vestergade i Varde.