ChatGPT på dagsordenen på 10iCampus

På 10iCampus er ChatGPT på dagsordenen. I ugens første tre dage skal eleverne reflektere og debattere mulighederne med AI. Og det er en stor flok særdeles engagerede elever, vi mødte tirsdag formiddag.

“Overordnet er vi af den overbevisning at AI vil gøre mange ting lettere i fremtiden. Mange job vil komme til at mærke, at den kunstige intelligens kommer med raske skridt i form af AI – ChatGPT. Men vi tror aldrig, man vil kunne undvære mennesket bag. I jobs indenfor sundhedsvæsnet har vi svært ved at se, at en robot kan tage over for eksempeltvis en sygeplejerske. Men indenfor jura, som vi har fokus på her, nemlig et advokatfirma, vil mange ting nok blive nemmere. Det vil blive hurtigere tilgængeligt at finde fakta, og bruge AI til den del, der handlker om tal. Det vil spare tid, og den tid kan de ansatte bruge på kunderne. Ligesom ChatGPT eksempelvis også kan skrive referater, hvilket igen afstedkommer mere tid. Tid til andre ting.”

– Sandra, Laura, Julie, Sarah og Filippa – 10iCampus

 

Om projektet: Tværfagligt projekt i samarbejde med ProVarde, 10iCampus, Verdensmålshuset og Kirk Larsen & Ascanius
Dette tværfaglige projekt repræsenterer et spændende samarbejde mellem ProVarde, 10iCampus, Verdensmålshuset og Kirk Larsen & Ascanius, der har til formål at udforske potentialet ved at integrere ChatGPT i advokatfirmaets daglige arbejde. Med fokus på innovation, ansvarlighed og etik skal projektet inddraget 120 engagerede elever og lærere i en tre-dages workshop i uge 3 på 10iCampus i Varde.

ChatGPT hos Kirk Larsen & Ascanius
Kirk Larsen & Ascanius ønsker at medvirke til at brugen af ChatGPT giver så mange positive muligheder som muligt for nuværende og kommende generationer. Her tror man på, at ChatGPT er lige så revolutionerende som internettet og IPhone – det vil blive en kæmpe gamechanger!
Kirk Larsen & Ascanius har i november 2023 ansat en AI-projektudvikler som kigger ind i mulighederne med de forskellige sprogmodeller og anvendelsen i deres daglige arbejde. De vil meget gerne videre af dette spor og håber at det på sigt kan effektivisere deres ydelser.
Med fokus på både de muligheder og udfordringer som ChatGPT kan give, vil Kirk Larsen & Ascanius gerne høre unges overvejelser, tanker og ikke mindst konkrete ideer til en god sund måde at anvende ChatGPT.

Udfordringen:
Hjælp Kirk Larsen & Ascanius med at være advokater i en digital tidsalder og fremtid, hvor de ønsker at få det bedste ud af denne revolutionerende opfindelse.
Hvis man bruger ChatGPT i det daglige arbejde i advokatfirmaer – hvad ser I da udfordringer og muligheder? Hvor kan den være en stor hjælp og hvor kan den give problemer?
Hvordan vil man i fremtiden potentielt kunne mærke hvis Kirk Larsen og Ascanius bruger ChatGPT på en succesfuld måde? Hvad har de gjort?
Projekt repræsenterer ikke kun en mulighed for at optimere advokatfirmaets ydelser, men også en platform for refleksion, innovation og samarbejde på tværs af sektorer. Med en solid forståelse af ChatGPT´s potentialer og risici får Kirk Larsen & Ascanius og projektets deltagere banet vej for en ansvarlig og progressiv anvendelse af kunstig intelligens i advokatverdenen. Fremtiden vil vis hvordan dette projekt kommer til at forme Kirk Larsen og Ascanius digitale rejse og bidrage til en bæredygtig udvikling inden for advokatbranchen.