560 SKOLEELEVER OG DERES FORÆLDRE FIK TIP TIL ET GODT UNGDOMSLIV

De seneste to dage har samtlige elever i 7. klasserne på alle skoler i Varde Kommune været på værkstedsbesøg på Campus i Varde. Ikke værksteder med svejseapparater og olieskift, men værksteder, der gav de unge input til et godt ungdomsliv under overskriften ”Du vælger selv!”

I Politi-værkstedet fortalte politifolkene Kåre og Mette blandt andet de unge om deling af billeder, grooming og sextortion:
”Vi vil gerne give de unge en forståelse af, hvor faldgruberne er og hvordan de skal reagere, hvis de oplever noget ubehageligt eller får tilsendt noget uønsket materiale. Forældrene inviteres også ind og vi håber, at det giver en fælles forståelse og en mulighed for en god dialog mellem elever og forældre efterfølgende”, siger Kåre.

I de andre værksteder blev der talt om emner som samtykkelov og egne grænser, om alkohol, rygning, snus og energidrikke og om mental sundhed. Der blev også sat fokus på samarbejde i et værksted, hvor de unge sammen skulle løse opgaver på balancebom og med briller, der slørede deres syn.
”Samlet set skal værkstederne gennem dialog, grin, oplysning og aktiviteter synliggøre, hvad det kan have af konsekvenser, hvis de unge tager de forkerte valg og dermed hjælpe dem til at træffe de gode beslutninger, som kan give dem et bedre ungdomsliv”, siger Kåre.

”Du vælger selv!”-arrangementet har været gennemført i 15 år i Varde Kommune og i alt har op mod 9000 skolelever været gennem forløbet, der drives af Lions Club i Varde og Ølgod i samarbejde med Varde Kommune, SSP, Center for Sundhedsfremme og områdets ungdomsskole.