6 timers trafik på Jernbanen i Agerbæk

Agerbæk: Lørdag den 28. oktober kommer der igen trafik på den ellers nedlagte jernbane i Agerbæk.

To lokale løbere har nemlig besluttet at invitere folk fra nær og fjern med på et 6-timersløb som den sidste rejse på banen, der snart er fortid. Og det skal altså foregå til fods, for togtrafik det er ikke længere muligt på den tilgroede bane.

Langt Ude
Der bliver liv og glade dage på Agerbæks gamle stationsområde og baneterræn, når banen for en dag åbner op for fodgængere og løbere. Det er foreningen Agerbæk Udvikling, ført an af de to lokale løbere Søren Bundgaard og Jesper Christiansen, der står bag initiativet, som de håber både byens borgere og tilrejsende løbeturister vil bakke godt op om:

– Langt Ude er et 6-timers motionsløb, hvor man løber omgange á 7,3 km i den smukke natur, vi har omkring Agerbæk. Om man vil gå eller løbe en enkelt omgang, eller man vil prøve sig selv af de fulde 6 timer, er helt op til en selv. Ruten går langt ud på landet med start fra det gamle trinbræt ved Kartoffelcentralen. Først løber man 2 km ad Debelvej, så godt 2 km ad markvej og sti gennem mark og eng og sidst men ikke mindst 3 km ad den gamle jernbane tilbage til Kartoffelcentralen. Det er en flot tur og man får en god mulighed for at opleve skønheden, der trods alt er i den gamle jernbanes forfald. Måske er det sidste chance nu, hvor den forhåbentlig snart skal fjernes, fortæller Jesper Christiansen.

Vil have banen fjernet
At ruten er lagt som den er og løbet har fået navnet Langt Ude er ingen tilfældighed.
– For dem som løber med, vil man opleve at komme langt ud på landet og så er det vel også lidt langt ude at løbe på skinner i 6 timer. Men vi i Agerbæk Udvikling synes også, at det er langt ude, at der ikke snart sker noget i forhold til fjernelse af den her bane. Banen deler byen med skolen på den ene side, bymidten på den anden side og en central tunnel, der skaber trafikproblemer. Efter i mange år at have kæmpet for en afklaring omkring banen, blev den endelig officielt nedlagt sidste år. Nu er kampen så i gang for at få den fjernet. Det koster jo penge at fjerne den, men ingenting at lade den ligge, udtaler Jesper Christiansen, der også er næstformand i Agerbæk Udvikling.

Man kan læse mere om løbet og tilmelde sig på www.langtudelob.dk. Uanset om man vil med en tur rundt på ruten eller ej, opfordrer Agerbæk Udvikling alle byens borgere til at møde op og tage afsked med byens gamle jernbane den 28. oktober fra kl. 10-16.

 

Noget af den flotte natur som løberne skal gennem